Mislim, da je Ferrero Rocher moja najljubša sladka razvada in že kar nekaj časa me mika, da jo pripravim doma. Ker sem bila prepričana, da priprava ni preprosta, je trajalo kar nekaj časa, da sem se zares lotila. 🙂 V kakšni zmoti sem bila… Na koncu so uspeli čudovito! Priporočam, pripravljeni so precej hitro, zanje pa potrebuješ le nekaj sestavin.
Potrebuješ:
- približno 35 celih lešnikov
- 110 g grobo mletih ali nasekljanih lešnikov
- 250 g Nutelle
- 75 g grobo mletih vafljevih zvitkov
- 100 g stopljene čokolade (jaz sem uporabila temno)
Pol grobo mletih lešnikov in nutelo dobro zmešaš in za nekaj časa postaviš v hladilnik. Po približno eni uri iz mase oblikuješ kroglice, v vsako potisneš cel lešnik in jo povaljaš v mešanici preostalih grobo mletih lešnikov in vafljev. Kroglice za nekaj časa postaviš v hladilnik, jih nato obliješ s čokolado in okrasiš (posuješ) s preostalimi mletimi vaflji in lešniki.
In Ferrero Rocher so pripravljeni! Najboljši so ohlajeni.
Recept je rahlo spremenjena verzija tega.