Losos

Losos

Ena mojih najljubših rib je zagotovo losos. Kot neprevelik ljubitelj morske hrane, me ribje koščice precej motijo. Še posebej ko je na vidiku lakota. Zato je losos v kosu brez koščic naravnost čudovita ideja za kosilo. Seveda brez krompirjeve solate ne gre. Njami. Torej priprava je morda res nekoliko daljša (časovno), vendar je dela zelo malo. Časovno nekoliko daljše je le odtajanje in mariniranje.

Spodaj navedene sestavine so za dva kosa lososa, kar je pri nas zadostovalo za dve osebi. Losos je namreč precej bolj nasitna riba. 🙂 Sestavine:

  • Losos (2 kosa)
  • Sol
  • Poper
  • Mediteranske začimbe (niso nujne)
  • Sok pol limone
  • 1 žlica olivnega olja

1

Zamrznjen losos je najprej potrebo odtajati, po potrebi umiti in ga nato s papirnatimi brisačami osušiti. Vse navedene sestavine (razen lososa) dobro premešamo. Dobimo marinado. Dodamo lososa. Dobro ga natremo z marinado. Pokrijemo in v hladilniku pustimo vsaj 2 uri.

2 Po dveh urah je losos pripravljen za pečenje. Na 200°C ga pečemo približno 20min. Odvisno od željene stopnje zapečenosti.3

Ko je pečen, pa le še: Dooooober tek! 🙂4

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

No Comments

Post A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.