Maja Ojsteršek
Splet|Design|Blog

Moj proces dela

 

1. Poizvedba in načrtovanje

Za začetek mi poveš nekaj več o svojem projektu: kaj želiš, kakšne so tvoje želje, potrebe...

Zate prilagodim še bolj podroben obrazec (če je potrebno) s katerim opredeliva še nekaj več podrobnosti. Ko imava pripravljen načrt del, sledi še bolj uraden del.

2. Pogodba in plačilo

Za večino projektov sklenem pogodbo, ki vsebuje tudi ponudbo, informacije o plačilu, načrtovanih delih, načrt dela in ostale informacije. Če se s ponudbo in pogodbo strinjaš, plačaš prvih 50 % od dogovorjenega zneska, preostalih 50 % zneska pa poravnaš ob zaključku projekta.

Informacije

3. Pridobitev vseh informacij in materialov

V tem koraku mi pošlješ vse informacije, ki jih želiš vključiti v izdelek npr. fotografije in besedila. Za pomoč pa ti lahko pripravim tudi seznam nujnih in priporočljivih informacij, ki jih potrebujem za dokončanje del.

Oblikovanje

4. Oblikovanje in/ali postavitev strani

Akcija! V tem koraku se začne zame zares! Ko dobim vse potrebne materiale, začnem z ustvarjanjem in pripravljanjem vsega dogovorjenega. 😉

Za manjše dodatne spremembe sta običajno na voljo 1-2 reviziji.

Zakljucek

5. Zaključek in praznovanje

Pri postavitvi spletne strani je čas za otvoritev in praznovanje. Da pa ti olajšam delo z upravljanjem spletne strani, ti pripravim še osnovna navodila za uporabo.

Pri oblikovanju gradiv ti predam vsa končna gradiva, skupaj s priporočili uporabe (če je tako dogovorjeno). Ob zaključku projekta je pa seveda čas tudi za praznovanje! 🙂

*proces dela se lahko tudi spremeni, glede na potrebe projekta.