Piling in maska za obraz

Piling in maska za obraz

Potrebuješ med in sodo bikarbono. V razmerju pol-pol ju zmešaš v gosto zmes, naneseš na obraz (kot piling) in pustiš še nekaj časa kot masko (cca 20 min ali več). Za lažji nanos lahko dodaš kapljico vode. Po želji prilagodiš količino medu in sode.

piling

Zakaj med?

“Med je primeren za čisto vse tipe kože. Če imate težave z aknami, bodo antibakterijske lastnosti v medu poskrbele, da se boste znebili te nadloge, ne da bila vaša koža po uporabi izsušena in razdražena. In prav tako kot je med odličen za mastno in mešano kožo, se zaradi svojih vlažilnih lastnosti dobro obnese tudi pri negi normalne in suhe kože.” (vir)

Zakaj soda?

Je nežnejša kot sol ali sladkor in je zato še posebej primerna za piling obraza. Pozitivno pa bi naj delovala tudi v boju proti aknam.

“Baking soda is amphoteric which means that it has the ability to either act as a base or acid. This characteristic makes it a useful pH neutralizing chemical compound. It corrects the pH imbalance of the skin that contributes to acne formation. What’s more, baking soda has mild anti-inflammatory and antiseptic properties that enable it to lessen the irritation caused by inflamed acne. Most importantly, baking soda has individual particles that are rounded and hard and also form fine powders thus making it a mild exfoliate.” (vir)

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....