Razpokani piškoti

Razpokani piškoti

Razpokani piškoti oz. razpokančki imajo rahlo skorjico in so v notranjosti mehki.


razpokancki

Iz navedenih sestavin dobiš približno 2 pekača piškotov.

Potrebuješ:

  • 43g kakava
  • 200g sladkorja v prahu
  • 60ml olja
  • 2 jajci
  • 2 žlički vanili sladkorja
  • 125g moke
  • 1 žlička pecilnega
  • ¼ žličke soli
  • 30g sladkorja v prahu za valjanje

 

Mokre sestavine zmešaš v gladko zmes in dodaš suhe sestavine (brez sladkorja za valjanje). Pustiš počivat 1h in nato približno po 1 žličko testa povaljaš v sladkorju v prahu in oblikuješ krogljice. Testo je zelo mehko, zato krogljice verjetno ne bodo najlepše. Ne skrbi, ob pečenju se precej razlezejo in piškoti bodo na kancu vseeno lepi. Pečeš jih na 180°C cca 10min.

razpokancki_recept

p.s. Super so še isti dan, naslednji dan pa precej slabši.

Recept je rahlo prirejena verzija tega:

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....