Kako se soočiti z online negativnostjo

Kako se soočiti z online negativnostjo

Na spletu se najde precej informacij, med njimi pa je veliko tudi negativnosti. Če imaš blog ali spletno stran, ali si online prisoten/a kjer so možni komentarji, potem si verjetno že naletel/a na kakšen negativen komentar. V tebi najbrž niso vzbudili najlepših občutkov. Kako pa se z njimi spopasti, jih sprejeti?
 
Naj najprej pojasnim, kaj imam v mislih z negativnimi komentarji. To žaljive in neutemeljene objave, ki pravzaprav nimajo vrednosti in je njihov glavni namen negativen. Razumeti moraš, da se človek, ki poda takšen komentar se spopada s svojimi težavami in negativne komentarje uporablja kot nekakšen filter. V resnici z negativnimi komentarji povedo, le to, da imajo nekakšno težavo in pravzaprav negativen komentar ni namenjen tebi. Čeprav te lahko prizadene, pa je tukaj nekaj mojih nasvetov, kako se z njimi spopasti:
 

PREBERI

Preberi komentar in pomisli, če ti lahko kakorkoli koristi in kakšen je pravzaprav namen. Če se iz njega lahko kaj naučiš, ga uporabi v ta namen. Super! 🙂 Če gre le za negativen komentar, pravzaprav ni namenjen tebi, zato nanj lahko kar pozabiš.
 

NAUČI SE KAJ NOVEGA

Ok, sedaj ko si se iz komentarja nekaj naučil/a je čas, da nanj odgovoriš. Če je potrebno opravičilo, pojasnilo ali le potrditev, da je komentar na mestu, skušaj napisati to čim bolj pozitivno. In pa… zahvala nikoli ne škodi. 😉
 

PREPUSTI

V mislih predelaj vsebino in jo prepusti. Premlevanje do onemoglosti ni potrebno. Naslednjič bo zagotovo nekoliko drugače, saj si bogatejši/a za eno izkušnjo.
 
Negativne komentarje, ki so na mestu lahko namesto prizadetosti, obrneš sebi v prid, se naučiš kaj novega, izboljšaš, osebnostno zrasteš. Kaj pa je po mojem mnenju najpomembnejše, bodi pozitiven/a. Na svojem blogu se držim načela, da negativne komentarje, ki so sami sebi namen, izbrišem, vse ostale (tudi tiste negativne, ki se z menoj ne strinjajo) pa seveda pustim, običajno pa odgovorim s svojim mišljenjem v čim bolj pozitivnem tonu.
 
P. s. če na družabnih omrežjih slediš negativnim ljudem, ne pozabi, da jim lahko enostavno odslediš 🙂 verjemi, da je brez njih veliko bolje.
 
Upam, da ti je tale objava pomagala in bo negativnih komentarjev, ki niso na mestu, kar se da malo oz. nič! Sedaj pa besedo predajam tebi, da z nami deliš, kako se ti spopadeš s tistimi negativnimi komentarji.
 

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....