Moje 3 najljubše – naredi sam – maske za obraz

Moje 3 najljubše – naredi sam – maske za obraz

Tokratna objava je nekoliko drugačna, verjamem pa, da bo marsikomu všeč in koristna. To so moje 3 najljubše maske za obraz, vsaka za malo drugačen namen.

 

Naj pa opozorim še na to, da nimam posebnega dermatološkega znanja, in da so maske bolj ali manj nastale s preizkušanjem, kaj deluje zame in kaj ne. 🙂 Ker smo ljudje različni, bodo maske verjetno različno delovala na različnih ljudeh. Jih je pa vredno preizkusiti! 😉

 

Med in cimet

cinemon_mask
Prvo masko uporabim v tistih dneh, ko na plano pokukajo tisti, ne preveč zaželeni mozoljčki… Vse, kar potrebuješ, je med in cimet. Potrebuješ pa cca 2 žlički medu in pol žličke cimeta, če je zmes pregosta, lahko dodaš nekaj kapljic vode, limone ali cvetlične vode.

Na obrazu pustiš 15 min in spereš z mlačno vodo.

 

Indian healing glina in kis

clai-mask
Maska uporabim, ko potrebujem globinsko čiščenje kože, običajno pa je na sporedu 2x na teden. Zadostuje 2 žlički gline in jabolčni kis, ki ga dodam ravno toliko, da dobim gosto zmes.

Na obrazu jo pustim 15 – 20 min in nato dobro sperem s toplo vodo.

 

Maska iz ovsenih kosmičev

oatmeail-mask
Maska je primerna za pomiritev kože in zmanjšanje rdečice. Po njej je koža čudovito gladka in enakomerne barve. Potrebuješ le ovsene kosmiče in vodo. Dvema žličkama ovsenih kosmičev, dodaš nekaj vode, počakaš, da se napijejo in po potrebi dodaš vodo, da dobiš maski podobno zmes.

Na obrazu pustiš cca 15 min in spereš s toplo vodo.

 

Maske v večini primerov uporabim zvečer in po uporabi nanesem na obraz rožno vodo kot tonik in doma narejeno kremo s kaolinom. Če masko uporabim zjutraj, pa kremo zamenjam z nekaj kapljicami olja (trenutno me navdušuje kar navadno bio arganovo olje).

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....