Turanj

Turanj

Turanj

Kot se za ta čas spodobi, smo nekaj dni preživeli na obali. Tokrat smo se odpravili v Turanj, čudovito turistično naselje med Zadrom in Biogradom na Moru s približno 1200 prebivalci. V bližini se nahaja nacionalni park Kornati, naravni park Vranjsko Jezero, ter nacionalni park Krka.

 

Kljub temu, da gre za turistično naselje, pa se je pred gnečo možno tudi hitro umakniti. Obala ponuja kar nekaj možnosti, od manjših umaknjenih zalivčkov pa vse do tipične turistične plaže. Za vsak okus nekaj. Meni najljubše je nekje vmes, ne preveč nasičena plaža.

 

turanj-morje-12

 

turanj-morje-4

 

turanj-morje-8turanj-morje-11

 

turanj-morje-6

 

Zvečer se na različnih koncih dogajajo različne aktivnosti. Od prireditev, koncertov pa vse do igral in kulinaričnih doživetij. Glavna ulica, ki pelje kar po obali je zvečer precej polna, ob njej pa različne aktivnosti.

 

Zanimiv je tudi sprehod do Biograda na Moru po razgibanih poteh ob obali, ki ponujajo čudovit razgled na mesto. Do Biograda smo potrebovali približno eno uro, kar je lahko za sprehod v obe smeri kar precejšen zalogaj. Vendar vsekakor vreden zaradi razgleda.

 

turanj-morje-5

 

Ob vseh različnih vodnih aktivnostih, ki jih ponuja Turanj, sem se tokrat preizkusila v vožnji s supom. In… bilo je super in zagotovo ni bilo zadnjič! Tudi Chilli, ki nad vodo ni ravno najbolj navdušena, je na njem naredila nekaj korakov. 🙂

 

Turanj

 

Kaj mi je v Turanu najbolj všeč?

Čudovite plaže in čista voda sta zagotovo glavna razloga. Všeč mi je, da se lahko umakneš in najdeš zalivček po svojem okusu, ali si privoščiš kakšno izmed vodnih aktivnosti na bolj polni plaži. Dolgčas pa ni niti zvečer, sprehod po glavni ulici je namreč precej pester z različnimi doživetji. Od koncerta na enem koncu, do kulinaričnih doživetij na drugem. 🙂 Všeč mi je tudi lokacija, saj se na lahko peš odpraviš v Biograd na Moru ali pa na izlet z avtom v Zadar.

 

turanj-morje-1

 

Letošnje poletje je idealno za preživljanje časa z družino v čudovitem obmorskem naselju in Turanj je lahko morda tvoja naslednja ideja za počitnice.

Kateri je tvoj najljubši obmorski kraj, ki bi ga bilo vredno obiskati?

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....