5 razlogov za izbiro WordPressa

5 razlogov za izbiro WordPressa

5 razlogov za izbiro WordPressa

WordPress verjetno že poznaš – če ne, gre za platformo, na kateri je postavljeno večino spletnih strani. To je platforma, ki jo uporabljam tudi jaz pri grajenju večino novih spletnih strani. Čeprav je na tržišču kar nekaj različnih platform, je WordPress zaenkrat med najpogosteje uporabljenimi.
 
5 razlogov za izbiro WordPressa
Vir: w3techs.com
 
5 razlogov za izbiro WordPressa
 

Katere so torej prednosti WordPressa? 5 razlogov zakaj izbrati WordPress:

 

Zakaj #1 | Programska oprema je brezplačna in odprtokodna

WordPress je brezplačen in odprtokodna platforma, kar pomeni, da ga lahko brezplačno snameš in uporabljaš. Seveda pa potrebuješ še gostovanje in domeno, kjer bo spletna stran živela.

 

Zakaj #2 | WordPress lahko uporabiš za kakršnokoli spletno stran

WordPress je platforma, kjer lahko postaviš bolj ali manj kakršnokoli vrsto spletno stran. Od spletne strani, bloga, spletne trgovine, foruma, “Membership” spletne strani…
 

Zakaj #3 | Za upravljanje ni potrebno biti genij in obstaja velika skupnost za pomoč

Ko se enkrat spoznaš z WordPressom, ga lahko popolnoma samostojno upravljaš in ni potrebno biti genij. 🙂 Na spletu je kar nekaj informacij, skupnosti, kako upravljati spletno stran v Wordpresu, če te zanima lahko preveriš tudi moj spletni tečaj: WordPress za začetnike: hiter tečaj uporabe

 

Zakaj #4 | Spletno stran lahko hitro nadgradiš s temo ali dodatnimi vtičniki

Z dodatnimi vtičniki lahko hitro nadgradiš in dodaš funkcionalnosti spletne strani. Tukaj še opozorilo: seveda morajo biti kompatibilni s tvojo temo in pa nekateri vtičniki lahko občutno upočasnijo spletno stran. Zato, previdno!
 

Zakaj #5 | V WordPressu je možno uporabljati različne oblike vsebin (besedilo, slike, video, pdf…)

V WordPressu je možno uporabljati različne oblike vsebin. Npr. vgraditi fotografije, videe iz YouTube, pdf-je… Vgradnja pa je precej enostavna in hitra, kar pride zelo prav, ko se dodajajo nove vsebine.
 

Moje izkušnje

Iz izkušenj lahko rečem, da je običajno tako finančno, kot potem za upravljanje najbolje, da ti spletni stran postavi nekdo, ki se s tem ukvarja (razvijalec/ka spletnih strani), potem pa se naučiš in jo sam/a upravljaš – torej dodajaš nove vsebine, spreminjaš obstoječe… Če pa nimaš časa ali se s tem ne želiš niti ukvarjati, lahko za to skrbi še naprej razvijalec/ka spleten strani – to je zmeraj pogostejša želja pri mojih strankah in se izkaže za zelo odlično, zato običajno za dodajanje/spreminjanje vsebin poskrbim jaz.
 
To je le nekaj razlogov zakaj izbrati WordPress. Zanima me pa tudi tvoje mnenje – imaš spletno stran? Na kateri platformi je postavljena?
  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....