5 razlogov zakaj obožujem Google Drive

5 razlogov zakaj obožujem Google Drive

Hej, hej!

Danes s tabo delim nekaj super razlogov, zakaj obožujem Google Drive. Google Drive verjetno že poznaš, pa ga res maksimalno izkoristiš? Tukaj najdeš nekaj razlogov, zakaj je zame nepogrešljiv in morda dobiš še kakšno idejo, kako ga lahko izkostistiš še bolj:

 

Sodelovanje v realnem času

Tole je zame ena najbolj uporabnih zadev, ki jih ponujajo Googlovi dokumenti, saj lahko hkrati enak dokument ureja več oseb. Delo je lahko tako precej produktivno in hitro opravljeno.

real time colaboration

 

Pošiljanje večjih dokumentov, priponk

Včasih je lahko pošiljanje večjih dokumentov, fotografij, grafik… prava nočna mora. V Gmailu pa lahko enostavno večje datoteke pošiljaš kar preko Google Drive in se tako izogneš vprašanju, kako poslati večje priponke.

google-drive-big-files

 

Dostopanje in urejanje dokumentov brez internetne povezave

Do dokumentov na Google Drive lahko dostopaš s svojo napravo in jih urejaš tudi, kadar nimaš internetne povezave. Avtomatsko pa se vsebina Driva, sinhronizira takoj, ko imaš spet povezavo.

 

Uporabljaš lahko na telefonu ali tablici

Za mobilne naprave obstaja aplikacija, ki omogoča dostop in uporabo vsebine na Google Drive (Google Play, App Store). Ker je prilagojena za mobilnike, je uporaba še enostavnejša. 

files-anywhere

 

Uporaba na poti

Google Drive omogoča uporabo brez povezave in na različnih napravah, zato lahko dokumente urejam tudi kar na poti. Ko sem spet povezana s spletom, pa se dokumenti samodejno prenesejo.

 

Obrazci

Čeprav obrazcev ne uporabljam pogosto, pa so lahko uporabni za zbiranje raznih podatkov, izvajanja anket…

 

Kaj pa ti? Uporabljaš Google Drive in njegove dokumente?

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

2 Comments
 • Erika
  Posted at 20:24h, 28 januarja Odgovori

  Hej, hej!

  Ja sama ga tudi uporabljam zelo rada, ker res lahko veliko stvari naredim. Zadnje čase si notri pišem tudi kontakte, ideje, skratka vse, kar mi omogoča, da imam stvari shranjene na večih mestih. 🙂

  • Maja
   Posted at 20:54h, 28 januarja Odgovori

   Ko enkrat začneš uporabljat, res vidiš kako zelo uporabna je zadeva. Še posebej, ker je potem zmeraj pri roki. 🙂

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....