5 uporabnih Instagram trikov, ki jih ne smeš spregledati

5 uporabnih Instagram trikov, ki jih ne smeš spregledati

Če si bolj vizualna oseba in obožuješ fotografije, potem ti je Instagram najbrž precej poznan. 🙂 Če ga ne poznaš, najbolje, da preveriš kar takoj. Instagram je brezplačna aplikacija, ki omogoča uporabnikom objavo fotografij in videov. Ustvarila sta jo Kevin Systrom in Mike Krieger oktobra 2010.

 

Zbrala sem 5 Instagram trikov, ki jih ne smeš spregledati! 😉 Nekatere že morda poznaš, drugi te bodo pa (upam, da) navdušili in ti olajšali delo z Instagramom!

 

1. Editiraj fotografije s Snapseed in Retouch

Instagram že ima dober urejevalnik fotografij, vendar pa je včasih potrebno več.  Moji najljubši aplikaciji za urejanje fotografij sta Snapseed (za poravnavo in barve) in Retouch (ko je potrebno, kakšen delček fotografije odstraniti).

Več o tem, kako jaz urejam fotografije sem že pisala tukaj.

 

2. Pripravi fotografijo in nastavi opomnik za objavo z aplikacijo Latergram

Včasih imam navdih in naredim več fotk, ki jih želim objaviti na Instagramu, vendar ne vseh hkrati. V takih primerih uporabim aplikacijo Latergram. Čeprav aplikacija ne objavi fotografije direktno na Instagram, deluje kot opomnik za objavo, kar je pa še posebej uporabno je to, da si lahko v aplikaciji pripravim besedilo in tage vnaprej. Ko je čas za objavo, je tako že vse pripravljeno.

 

3. Slušalke uporabi kot sprožilec

Kvaliteta fotografij narejenih s kamero na sprednji strani telefona, so lahko precej slabe, zato je bolje uporabiti kar tisto običajno na zadnji strani mobilnika. Za selfije ali fotografije v težkih položajih je težko zadeti tisti gumb za fotografiranje. Rešitev je precej preprosta. Priklopi svoje običajne slušalke, ki imajo na kablu uravnavanje glasnosti. Vklopi še kamero in sprožilec je pripravljen. Nastavi, klikni na gumb za glasnost na kablu slušalk in fotka je posneta! To pa lahko uporabiš tudi pri videeih.

 

4. Odstrani ali skrij fotografije, na katerih si označen/a

To pride prav predvsem pri tistih spam-neželenih fotografijah. Nastavitve lahko spremeniš tako, da klikneš na “Photos of You” v desnem zgornjem kotu klikneš na “Settings” in izbereš “Add Manually”. Preden boš označen/a na fotograafiji, boš najprej moral/a to potrditi.

 

5. Eksperimentiraj. Stopi iz cone udobja.

Najboljše fotografije mi običajno uspejo, ko se igram, experimentiraj in predvsem poskusim nove stvari. Poskusi spremeniti svoj običajni kot, obrni telefon na glavo, približaj se objektu, igraj se s svetlobo…

 

Če želiš dodati še kakšen trik, te vabim, da ga objaviš v komentarju spodaj.

 

 

… in povežimo se še na Instagramu! Najdeš me pod @hutamanama

 

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....