8 orodij, ki jih potrebuje vsak bloger za boljše bloganje

8 orodij, ki jih potrebuje vsak bloger za boljše bloganje

Zelo rada preberem zanimive vsebine, najdem kakšna nova orodja, aplikacije in pretestiram, če zares pripomorejo k hitrejšemu in učinkovitejšemu bloganju. Da ti prihranim nekaj časa, sem tukaj zbrala nekaj najuporabnejših orodij in upam, da ti pridejo prav!

 

Uredniški koledar / koledar blogov

Običajno vsebine za blog planiram za mesec vnaprej. Pri tem pa uporabljam offline in online sistem. Koledar uporabljam, ker mi zelo pomaga pri blogu, saj za vsako novo vsebino že vnaprej vem, o čem bom pisala in jo lahko pripravljam že veliko prej. Če dobim kakšno boljšo idejo pa jo seveda enostavno zamenjam.

Za planiranje blogov najprej uporabim koledar na papirju (snameš ga lahko tukaj). Običajno ga imam kar na mizi ali v bližini, kjer lahko zmeraj preverim, v “kakšnem stanju” je naslednja objava in katera bo naslednja. Ko načrtujem vse objave na papir, jih prenesem še v Googlov koledar. Če nekje na poti potrebujem informacijo npr. katera objava sledi, lahko enostavno pogledam na Googlov koledar.

 

Google Drive

Moj najljubši urejevalnik besedila za blog je Google Docs. Objave lahko pišem na kateremkoli računalniku in od kjerkoli. Tudi fotografije in grafike najraje hranim kar na Google Drive.

 

MeisterTask

MeisterTask je super aplikacija v kateri hranim vse nove ideje za objave. Nove ideja lahko dodam kar na poti na svojem mobilniku, ali pošljemna poseben e-mail naslov, ki doda novo idejo kar v MeisterTask. Naredim lahko tudi različne sezname, dodatne opombe in tako hranim vse na enem mestu.

 

Urejevalnik fotografij

Fotografije in grafike urejam v Photoshopu and Illustratorju, ker mi je to najlažje in najhitreje, saj ju uporabljam tudi pri svojem delu. Če želiš kakšen enostavnejši urejevalnik, priporočam, da preveriš brezplačen online urejevalnik PicMonkey.

 

Schedule objav na družabnih omrežjih

Zadnje časa mi je bolje objavljati na družabnih omrežjih neposredno. Načrtovane objave uporabljam le na Instagramu z aplikacijo Later, ki me spomni, ko je čas, da objavim pripravljeno fotografijo. Če te zanima samodejno objavljanje na družabnih omrežjih (“schedule”), preveri Buffer in IFTTT.

 

Mailchimp

MailChimp je vodilno svetovno orodje na področju e-mail marketinga. Uporabljam ga za pošiljanje e-mailov vsem svojim naročnikom na novice, takoj ko je na voljo nova objava ali imam za deliti kaj pomembnega.

Če se želiš pridružiti, se lahko na novice prijaviš tukaj:

 

Google Analytics

Google Analytics je odlično orodje za spremljanje analitike na blogu, npr. koliko novih obiskovalcev je bilo na blogu v prejšnjem mesecu, katere objave so najbolj popularne…

 

Google Search Console

Če Google Search Console še ne uporabljaš, potem ti toplo priporočam, da jo začneš uporabljati. Z njo si lahko namreč pomagaš pri optimizaciji bloga. Pridobiš lahko veliko uporabnih informacij kot npr. kako te obiskovalci najdejo, katere ključne besede so najpogostejše, koliko klikov je bilo na tvoj blog iz katerega vira, seznam nedelujočih povezav na tvojem blogu in še veliko več, kar ti lahko zelo koristi pri optimizaciji bloga.

 

Želim pa več izvedeti tudi o tvojih najljubših orodjih! Deliš jih lahko spodaj v komentarju. 🙂

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....