Cache, Cache, Cache…

Cache, Cache, Cache...

Cache, Cache, Cache…

Se ti je že kdaj zgodilo, da si na svoji spletni strani naredil/a nekaj sprememb, ki pa niso vidne v ospredju?
To se pogosto zgodi, ko tvoja spletna spletna stran uporablja Cache – kar je nujno za hitrejše delovanje spletne strani.
 
Cache, Cache, Cache...
 

Kaj je Cache?

Slovensko bi bil najbližji prevod predpomnilnik. Poenostavljena povedano, gre za tehnologijo, ki začasno hrani različne podatke, kot so HTML strani, slike z namenom hitrejšega nalaganja strani.

 

Kako ga počistiti?

Če dodajaš nove vsebine na spletno stran in se zgodi, da nova vsebina ni vidna, ko pogledaš stran v ospredju oz. ko se odjaviš iz administracijskega modula, potem je potrebno še ročno pobrisati cache. V tem primeru je potrebno počistiti cache na tvoji strani.
 
Kako počistiti pa je odvisno predvsem od tega, kako je tvoja stran narejena, katere vtičnike uporabljaš… Najpogosteje imaš nekje funkcijo “Clear cache”. Ta je lahko za celotno stran ali celo možnost za vsako posamezni stran.
 
Cache, Cache, Cache...

 
Običajno pa je potrebno Cache počistiti tudi v brskalniku. To narediš v različnih brskalnikih malo drugače:

 
To je zelo pogosta težava, na katero naletijo administratorji spletnih strani. Če Cache ne želiš pobrisati ročno, lahko počakaš, da se sčasoma počisti sam. Pri brskalnikih pa lahko uporabiš tudi Incognito funkcijo (npr.: Chrome > File > New Incognito Window).
 
Cache, Cache, Cache...
  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....