DIY fotografska pripomočka

DIY fotografska pripomočka

Z nekaterimi pripomočki si lahko pri fotografiranju zelo pomagamo in izboljšamo fotografije. Nekatere je možno narediti kar doma in ravno dva takšna delim s tabo. 🙂

 

Škatla

Prvi pripomoček je škatla za fotografiranje manjših predmetov. Za škatlo potrebuješ kartonsko škatlo, peki papir, lepilni trak, risalne žebljičke (za pritrditev “ozadja”), papir za ozadje in 2-3 namizne svetilke. Ker je na spletu poplava navodil in idej, kako narediti tovrstno škatlo, si lahko ogledaš kar video:

 

How To Build A Photo Light Box For Less Than $10

 

Zakaj škatla? Škatla je odličen pripomoček za fotografiranje manjših predmetov, saj lahko z njo zelo zmanjšaš količino senc, ozadje je “neskončno” in fotografije so bistveno boljše!

 

Odsevnik

Drugi pripomoček je odsevnik, ki pride prav, kadar senca pada le iz ene strani. Za zmanjšanje te sence lahko uporabiš odsevnik. Razlika fotk z uporabo odsevnika in brez njega je velika:

 output_KTaAqd

 

Za odsevnik sem uporabil karton in ga oblekla v alu folijo. Pritrdila sem ga na samostoječi okvir za slike in samostoječi fotografski odsevnik je pripravljen! 🙂

odsevnik-foto

Odsevnik

 

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....