Kako nastane spletna stran – moj proces dela

Kako nastane spletna stran - moj proces dela

Kako nastane spletna stran – moj proces dela

“Uf, še spletno stran potrebujem!”
Nato pa sledi odlašanje… saj bomo enkrat tudi to naredili.
Mnogo podjetnikov in kreativcev se sooča s tem problemom in enačijo postopek izdelave spletne strani, kot en neprijeten/mučen projekt.
Seveda je lahko!
Ni pa nujno! 🙂
 
Kako nastane spletna stran - moj proces dela
 
Dober proces dela je zame zelo pomemben. Vedno ga izboljšujem in ugotavljam, kako ga še izboljšati. Zakaj? Ker želim, da je za stranko to pozitivna izkušnja in ne mučen projekt, ki si ga želi čim prej pozabiti. Na drugi strani pa tudi učinkovit proces zame. Verjamem namreč, da je kreiranje nove spletne strani lahko prijetna izkušnja zraven mene tudi za stranko. Zato sem zmeraj v raziskovanju, kako proces še izboljšati.
Vem, vem, da vas je kar nekaj takih, ki vas zanima, kakšen je moj proces dela pri kreiranju nove spletne stran.
In tukaj je!
Danes ti ga predstavljam.
 
Moj proces je v grobem grobem na: spoznavanje, načrtovanje, oblikovanje, postavitev in optimizacijo spletne strani ter izobraževanje kako jo upravljati.
 

1 | Spoznavanje

To je prvi korak in zelo pomemben za dobro sodelovanje. Skozi ta korak se pogovoriva o vsem, kar želiš imeti, bolje spoznam tvoje potrebe, želje, ti svetujem še kaj dodatnega, raziščeva, kaj vse bi bilo dobro za tvoj posel…
 

2 | Načrtovanje

Skozi prvi sestanek se pogovoriva o vseh tvojih zahtevah, potrebah in željah. Če imaš zame kakšno vprašanje, ti odgovorim na vsa morebitna vprašanja. Skozi klepet pridobim boljši vpogled, kaj potrebuješ in glede na to ti pripravim ponudbo.
 
Ko je ponudba sprejeta, začneva z delom. Najprej je na sporedu podrobno spoznavanje področja, inspiracija. Nato sledi načrtovanje spletne strani, vseh vsebin.
 

3 | Oblikovanje

Po potrditvi se lotim oblikovanja in ko uskladiva (po revizijah) vizualno podobo spletne strani, sledi še implementacija.
 

4 | Postavitev in optimizacijo spletne strani

Ta del je najobsežnejši in tudi časovno najdaljši. Spletno zgradim najprej na svoji lokaciji (lokalno) in ko je končana, optimizirana in testirana, jo prenesem na tvoje gostovanje in domeno. Seveda gre v tem delu stran še v revizijo in implementiram morebitne popravke.
 
Po tvoji končni potrditvi objavim stran tudi javno – otvoritev strani.
 

5 | Izobraževanje

Brez skrbi! Za svoje stranke želim dobro poskrbeti in spletne strani ne predam v stilu tukaj je sedaj pa se znajdi. Verjamem namreč, da je pomembno, da poznaš vsaj osnovno upravljati s stranjo. Da lahko dodaš in urediš vsebine.
 
Skupaj z zaključkom projekta ti v spletnem tečaju WordPress za začetnike: hiter tečaj uporabe (pridobiš neomejen dostop do tečaja – za zmeraj) pokažem, kako spletno stran upravljati. Po dogovoru pa se lahko dogovorimo za dodaten sestanek, kjer ti odgovorim še na vsa morebitna vprašanja. Ko nekaj časa stran upravljaš, se namreč zgodi, da se porodijo še kakšna dodatna vprašanja.
 
Seveda, če želiš, če se s tem ne želiš ukvarjati lahko za to poskrbim tudi jaz.
Odločitev je tvoja.
Tukaj pa se najina zgodba še ne nujno zaključi. Če želiš lahko svojo novo spletno stran sam/a upravljaš, ali pa za vzdrževanje (varnostne kopije, posodobitve), upravljanje (dodajanje novih vsebin, urejanje obstoječih), morebitne nadgradnje poskrbim jaz.
 
Da pa vse tekoče teče, pa uporabljam aplikacijo za projektno vodenje – Asana. Do katere ima dostop tudi stranka – tako je pregled nad vsemi nalogami iz obeh ostrani.

 
Več o izdelavi spletne strani si lahko pogledaš med storitvami: Spletna stran.
  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....