Kako nazaj na delo po čudovitem dopustu?

Kako nazaj na delo po čudovitem dopustu?

To, končno! Dopust!
… in kmalu si spet na delovni poziciji.
 
Ne glede na to ali v delu uživaš ali ne, vsak potrebuje dopust. Čas za sprostitev. Čas, da si naberemo nove energije in se lotimo novih projektov z veliko vnemo. Se strinjaš? Vrniti se na delo je lahko preprosto ali pa tudi ne. S temi nasveti bo ponoven prihod na delovno mesto lažji, kot si misliš:
 

Pripravi vnaprej

Ta nasvet je najpomembnejše! Še preden se odpraviš na dopust pripravi vse potrebno. Vzemi si nekaj časa in zapiši vse projekte, za vsak projekt zapiši, kaj je bilo narejeno, kaj se na projektu dogaja in kaj je potrebno narediti, ko se vrneš. Če so opravila, ki ne morejo počakati na tvojo vrnitev, jih skušaj preložiti na koga drugega. Za svoj e-mail vklopi samodejni odgovor z obvestilom, da si na dopustu in na koga se lahko obrnejo v nujnih primerih (out-of -office autoreply). Tako se izogneš nepotrebnim nesporazumom in slabi volji.
 
Ko imaš vse pripravljeno, se lahko popolnoma sprostiš in uživaš v zasluženem dopustu – brez skrbi! 🙂
 

Uvedi dobre navade

Po vrnitvi z dopusta vklopi budilko in jo nastavi nekaj minut prej. Teh nekaj minut posveti sebi – npr. za jogo, raztezne vaje in si pripravi zdrav zajtrk. Splaniraj si dan ter ga začni kar se da produktivno in pozitivno. Prav tako ne pozabi zraven časa za delo planirati še čas za počitek.
 

Pospravi in počisti

Pospravi in počisti svoj delovni kotiček. V urejenem delovnem okolju bo začetek lažji, pa tudi delo bolj fokusirano in produktivno. Če ti ustreza, dodaj še sveže cvetje ali druge dekoracije, ki te bodo še dodatno motivirale k delu.
 

Bodi hvaležen/a

Kar prepogosto se pozabimo ustaviti in biti hvaležni. Hvaležni, da si dopust sploh lahko privoščimo. Zato ne pozabi biti hvaležen/a. Da se na to večkrat spomniš, lahko v svoje delovno okolje dodaš še kakšno fotografijo z dopusta.
 
Kako pa je videti tvoja vrnitev z dopusta? Svoje ideje, mnenje lahko deliš spodaj v komentar.

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....