Kako pogosto blogati?

Kako pogosto blogati?

Kako pogosto blogati?

Eno izmed pogostih vprašanj blogerjev je kako pogosto blogati. To vprašanje je še posebej zanimivo za vse, ki z blogom ravno začenjate.

Enotnega odgovora pa ni. Vse je odvisno od tebe.

 
Kako pogosto blogati?
 

Torej, kako pogosto blogati? Skušaj odgovoriti na spodnja vprašanja:

 
Kakšen je tvoj namen bloga? Je namenjen za biznis ali je osebni blog – za hobi?
Če blog pišeš samo, ko imaš navdih, potem je odgovor že znan. Če imaš blog, ki podpira tvoj biznis ali se bloganja lotevaš bolj profi, potem je dobro načrtovati objave in načrtovati pogostost objav.
 
Koliko časa ti vzame ena objava?
Koliko časa ti vzame ena povprečna objava? To lahko variira glede na to, kaj vse prirpraviš za posamezno objavo – je tvoj blog sestavljen samo iz besedila, vsebuje tudi video, ki ga moraš posneti, kaj pa fotografije, grafike…
 
Če šele začenjaš z blogom in nimaš izkušenj z blogom, skušaj napisati eno objavo in spremljaj, koliko časa potrebuješ zanjo. Včasih pozabimo, da je treba narediti še kakšno raziskavo, dodati fotografije ali grafike, optimizirati, oblikovati blog… Potem pa je potrebna še promocija – tudi za to je potreben čas! In te “malenkosti” lahko vzamejo kar nekaj časa.
 
Koliko časa si pripravljen/a investirati v blog?
Koliko časa si pripravljen/a investirati v blog – dnevno, tedensko, mesečno ali celo letno? Koliko časa sploh imaš za blog in koliko si pripravljen/a investirati vanj? Realno. 🙂
 
Kvaliteta pred kvantiteto!
Kvaliteta posamezne objave naj bo zmeraj pred kvantiteto! Raje naj bo kakšna objava manj in ta kvalitetnejša, kot dve “na hitro”.
 
Določi realno….
Sedaj imaš vse podatke. Glede na to, koliko časa ti vzame povprečna objava, koliko časa želiš investirati, lahko določiš število objav na teden, mesec. Če kolebaš med dvema številkama, izberi raje nižjo in to res izpolnjuj. Bolje je če kdaj objaviš kakšno dodatno objavo, kot izpustiš redno.
 
Testiraj. Analiziraj kako ti uspeva zastavljena pogostost objavljanja in kakšen je odziv bralcev. Narediš lahko tudi kratko anketo in svoje bralce povprašaš, kako pogosto jim najbolj ustreza, da objavljaš.
 
Bonus nasveti:
pripravi si koledar objav (tem) in načrtuj za mesec naprej
če še nimaš, si naredi seznam idej za nove objave
izberi dan za nove objave (npr. pri meni je to nedelja), tako bodo bralci pričakovali tvoj prispevek ob nedeljah.
 
Za zaključek pa le še… blogaj tako pogosto, kot ti najbolj ustreza, pazi le, da bodo tvoje vsebine kvalitetne.
  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....