Kako poskrbim, da posel in blog tečeta gladko

Kako poskrbim, da posel in blog tečeta gladko

Kako poskrbim, da posel in blog tečeta gladko

Nekaj časa se že ukvarjam s tem, kako si olajšati delo, kako si organizirati, tako da bo vse na blogu in v poslu teklo gladko.
 
Čeprav priznam, da sem super navdušena, ko obkljukam posamezni task, se mi je pogosto dogajalo, da sem imela misli polne: kaj moram še narediti, kaj ne smem pozabiti…
 
Seznam nalog se je čez dan samo še širil in se nikoli dokončal, maili, ki sem jih dobila, so me vrgli iz delovnega fokusa…
 
Skratka, po nepotrebnem mi je postalo vse to stresno in obremenjujoče… Vem, da nisem edina, ravno zato danes delim nekaj svojih trikcev, ki delujejo super pri meni in ti morda dajo kakšno idejo, kako si lahko pomagaš tudi ti.
 
Kako poskrbim, da posel in blog tečeta gladko
 
Tukaj je nekaj stvari, ki mi pomagajo, da prihranim čas in vse teče gladko na blogu in poslu:
 
Načrtovanje vsebin za družabna omrežja in blog
O tem sem že večkrat govorila in še zmeraj je načrtovanje vsebin vnaprej super produktivno, manj stresno. Za blog planiram vsebine (tematike) za mesec naprej, za omrežja pa za teden vnaprej.
 
Kaj to pomeni?
 
To pomeni, da lahko večino fotografij pripravim v enem dnevu, vsebine pa nato pišem vsak dan – ko vem, o čem želim pisati, je vse skupaj veliko lažje in hitreje.
 
Če dobim navdih za drugo vsebino, pa to enostavno zamenjam.
 
Maili 2x na dan
To je bil zame kar velik korak (še zmeraj ni 100%). Ogromno časa, predvsem pa to, da sem vsak mail pogledala takoj, ko sem ga dobila, me je vrglo ven iz delovnega toka – fokusa. Porabila sem veliko časa, da sem se nato vrnila.
 
Zato sedaj mailom namenim točno določen čas. 2x na dan. V tem času odgovorim na maile in načrtujem, kaj vse je potrebno narediti.
 
Jutranji to-do list
Vsako jutro začnem s planiranjem dneva oz. preverim celoten to-do list v Asani za današnji dan in naloge razvrstim po pomembnosti. Pomembne na vrh, manj pomembne malo nižje. Če je kakšna naloga odveč, jo prestavim na drug dan.
 
Novih morebitnih nalog, ki pridejo čez dan, ne dodajam na to-do seznam za današnji dan, saj imam ta dan že zapolnjen. Te naloge počakajo vsaj do jutri.
 
Planiranje dneva v časovnih blokih
Za vsako nalogo v Asani nato predvidim, koliko časa potrebujem zanjo. To potem dodam v Google koledar in rezerviram časovni blok za posamezno nalogo. Če je nalog preveč oz. premalo ur v dnevu 🙂 potem naloge, ki niso nujne za danes prestavim na drugi dan. Tako že zjutraj vem, kaj bom danes naredila in mi ni potrebno razmišljati, kaj še morem, če sem kaj pozabila…
 

Imaš kakšen svoj nasvet? Vabim te, da ga deliš v komentarju.
  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

2 Comments
 • Matjaž Šoštarič
  Posted at 18:29h, 16 decembra Odgovori

  Work life balance je pri meni velik issue. Redna služba, popoldan otroci in šola, športne aktivnosti, delo na hobi projektih vzame meni ogromno časa. Imeti dnevni urnik urejen, imeti fokus in delati brez ‘družabnih’ motilcev je danes zahtevna naloga. So pa seveda majhni nasveti kot tvoji več kot dobrodošli. Predvsem se moram lotiti točke ‘Jutranji to-do list’.

  • Maja
   Posted at 15:28h, 18 decembra Odgovori

   Res je! Jutranji to-do list je pri meni naredil ogromno razliko. Nekateri celo priporočajo, da narediš seznam že zvečer prej – morda ti tudi to pride prav.

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....