Kako prilagoditi svoj delovni kotiček v bolj produktivno okolje

Kako prilagoditi svoj delovni kotiček v bolj produktivno okolje

Delovno okolje si je možno prilagoditi tako, da je na eni strani udobno in na drugi te motivira k delu. Kako? Tukaj je nekaj mojih (preverjenih) nasvetov:

 

Loči delo in privatno življenje

Če delaš od doma, izberi kotiček, ki bo tvoja domača pisarna (če tega še seveda nimaš). Potem si prostor prilagodi, da bo vseboval minimalno motečih dejavnikov.

 

Investiraj v dober in udoben stol

Zelo pomembni je imeti dober stol, ki ti nudi dobro oporo in ne povzroča nepotrebnih bolečin. Zato investiraj v dober pisarniški stol in ga prilagodi tako, da boš za pisalno mizo pravilno sedel/a.

 

Na mizi imej pisalo in papir

Ko si je treba na hitro kaj zapisati, je dobro pri roki imeti papir in pisalo. Če ju imaš zmeraj na mizi, ti ju naslednjič ne bo treba iskati in s tem izgubljati čas.

 

Kava ali/in čaj

Verjetno se marsikdo strinja, da je kava oz. čaj skoraj nujna pisarniška oprema. Dan je lahko takoj lepši ob srkanju najljubše kave ali/in čaja.

 

Na vidnem mestu imej motivacijske citate

Poskusu z motivacijskimi citati ali dekoracijami (fotografijami, slikami, grafikami…), ki te motivirajo. Na mojem blogu najdeš natisljive dekoracije, ki te bodo navdihnile in motivirale. Samo snameš, natisneš in okrasiš svojo pisalno mizo ali jih obesiš na steno. 😉

 

Naravna svetloba

Če je le možno, imej svoj delovni kotiček bližje naravni svetlobi. Svojo mizo prestavi k oknu in si tako zagotovi večji vir naravne svetlobe.

 

Imaš še kakšen nasvet, kako si ustvariti svoje delovno okolje v bolj produktivno? Deli ga z nami! 🙂

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....