Kako se sprostiti? Nekaj idej!

Kako se sprostiti? Nekaj idej!

Zadnjič sem se odločila, da si vzamem nekaj prostega časa za popolno sprostitev in pomislila najprej kako. In ob iskanju ideje kaj bi počela sem dobila idejo, da o svojih najljubših “tehnikah” sprostitve pišem tudi tukaj in ti morda dam še kakšno idejo. 🙂 Morda celo za danes zvečer? 🙂 Torej to so moje najljubše sprostitvene tehnike:

 

Joga, meditacija, sprehod.

Joga, meditacija ali sprehod so krasni načini sprostitvke. Če večino dneva sedim za računalnikom, je idealna joga in/ali sprehod, da raztegnem noge, za nekaj časa odmislim delo in se tudi miselno odklopim.

 

Film, nanizanka

Filme si sicer ogledam bolj redko, včasih pa se mi zgodi, da si zaželim kak dober film, skodelico vroče čokolade … Mikavno? Potem ti svetujem, še da si ogledaš: Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (lušten animiran film za lahkotno gledanje). 🙂

 

Knjige

Zadnje čase so sicer fizične knjige pri meni bolj redke, pogosteje pa si privoščim kakšno avdio knjigo. Vsekakor pa ima fizična svoj čar, še posebej v družbi dobre skodelice čaja, piškotov.

 

Kopel, maska za obraz, manikura, pedikura …

Malo domačega razvajanja nikoli ne škodi (moje nanjljubše maske za obraz). Po tretmaju pa se običajno počutim veliko bolje saj so moji nohti urejeni in sprostitev popolna. 🙂

 

Barvanje, ustvarjanje, vrt

Včasih se prileže pobarvati kakšno dobro pobarvanko, iz gline ustvariti krožnik, narediti pinboard, doma narediti kakšno kremo za telo ali le urediti svoj balkonski vrt! 😉

 

Tako, to so moje najljubši načini sproščanja! Kakšni so pa tvoji? Vsakega dodatnega predloga bomo veseli, zato ga le deli z nami.

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

2 Comments
 • Jelka
  Posted at 20:34h, 25 septembra Odgovori

  Meni je super ena,ko imam čas in sem sama…..iztegniti noge skozi okno sedeč na oblazinjenem stolu na terasi in samo gledati,dremati,meditirati…opazovati listke na drevesih….oblake ali sonček na nebu…misliti na nič….

  • Maja
   Posted at 20:37h, 25 septembra Odgovori

   Mmmmm, kar za sprobat 🙂

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....