Kako zmanjšati stres z barvanjem + freebie

Kako zmanjšati stres z barvanjem + freebie

Čas je, da iz predala potegneš tiste že skoraj zaprašene barvice, danes bomo namreč barvali! Da, v mislih imam tisto, kar smo kot otroci počeli precej pogosteje. Večina izmed nas se verjetno barvanja loti precej redko, če sploh še kdaj.

 

Barvanje pa je predvsem v tujini precej aktualna tema, saj strokovnjaki ugotavljajo, da je uspešno pri zmanjševanju stresa in tesnobnih občutkov. Pobarvanke dandanes tako niso namenjene več le otrokom, ampak vedno bolj postajajo aktualne tudi za odrasle.

 

Se še spomniš tistih dni, ko so bile pobarvanke tudi pri tebi aktualne?
Pomisli kaj se je med barvanjem dogajalo.
Kje je bil fokus?
Kaj je bila osrednja misel med barvanjem?
Katero barvo izbrati?
Kateri lik bo naslednji?

 

Skratka fokus je bil najverjetneje na barvanju, ki zahteva ravno pravo mero fokusa in napora, da z mislimi odplavaš drugam. Je kot nekakšna meditacija, ki možgane zaposli ravno prav, da se lahko sprostimo in odmislimo na vsakodnevne težave.

 

Vredno preizkusi, kajne?

 

 

Pripomočke, ki jih potrebuješ, pa imaš že najbrž kar doma: barvice, flomastri, voščenke, vodene ali tempare barve, ali le navaden svinčnik … vzemi tisto, kar te najbolj zamika! In pa natisnjeno stran pobarvanke (najdeš spodaj).

 

Pri barvanju lahko zraven različnih pripomočkov, uporabiš tudi različne tehnike. Npr. namesto običajnega barvanja z različnimi barvicami se lahko barvanja lotiš le s svinčnikom ali pa celo “barvaš” z risanjem vzorčkov.

 

Če se lotiš barvanja, nam seveda sporoči, kako ti je šlo in če boš svojo kreacijo delil/a tudi, na katerem izmed omrežij, ne pozabi tegat 😉 In če ti mojstrovina dobro uspe, jo lahko uporabiš uokvirjeno kot lep stenski okras, ali morda za prav posebej lepo zavito darilo.

 

Prvo pobarvanko lahko snameš tukaj:

How To Relieve Stress With Coloring + Freebie

Natisneš jo seveda lahko večkrat in jo vsakič pobarvaš čisto po svoje.

 

 

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....