Kakšna je razlika med KP/CC in SKP/BCC pri pošiljanju elektronske pošte?

Kakšna je razlika med KP/CC in SKP/BCC pri pošiljanju elektronske pošte?

Pri pošiljanju e-pošte na več naslovov hkrati imaš več možnosti pošiljanja. Zraven polja za naslovnike “Za” (en: To) imaš še KP (en: CC) in SKP (en: BCC). Kdaj se katero uporablja in kaj pomeni, pa v nadaljevanju.

 

Prejemnik / Za / To

Ta je vsem najbolj poznano polje, zato o tem niti ne bom izgubljala besed. Če želiš poslati e-mail, moraš v to polje vpisati prejemnikov elektronski naslov. 🙂

 

 
Pripravila sem ti brezplačen mini pdf, ki ti bo pomagal, da bodo razlage, kdaj kaj uporabiti zmeraj pri roki:
Kakšna je razlika med KP/CC in SKP/BCC pri pošiljanju elektronske pošte?

KP / CC (KoPija)

To polje je namenjeno za prejemnike, katerim želimo poslati kopijo e-maila. Prejemniki e-maila pa bodo videli tudi, da je vaša e-pošta poslana na več naslovov in tudi na katere.

 

Kdaj se uporablja, pride prav: To se lahko uporablja, kadar želimo npr. v vednost poslati e-pošto še drugim osebam, pri tem pa sporočilo ni namenjeno neposredno njim (torej npr. le v vednost). Pride pa prav tudi pri skupinski komunikaciji (npr. vprašanje je namenjeno eni osebi, vendar odgovor zanima tudi druge v polju kp navedene osebe).

 

Kdaj se ne uporablja: Se ne uporablja, kadar ne želimo, da tudi drugi prejemniki vidijo, na katere naslove je bilo poslano sporočilo. Npr. pri pošiljanju oglasnih sporočil, pri pošiljanju novic…

 

SKP / BCC (Skrita KoPija)

E-mail pa se lahko pošlje tudi kot skrita kopija. To pomeni, da prejemniki v polju prejemnikov (Za) ne bodo videli, da je bila skrita kopija poslana še drugim osebam.

 

Kdaj se uporablja, pride prav: Pride prav, kadar pošiljamo e-mail, pa ne želimo, da prejemniki med seboj vidijo, na katere naslove je bilo našo elektronsko sporočilo poslano. Npr. pri pošiljanju vabil, kadar želimo en e-mail poslati na več naslovov hkrati, pri pošiljanju e-novic.
 

Kdaj se ne uporablja: Ne uporablja se, kadar gre za skupinsko komunikacijo, saj prejemniki ne bodo vedeli, na katere naslove je bil e-mail poslan in tako tudi ne bodo mogli odgovoriti na vse naslove.

 

Pri pošiljanju enega e-maila so lahko lahko izpolnjena vsa polja ali le eno hkrati, odvisno od kombinacije, ki jih želiš. Upam, da ti je ta objava pomagala, da naslednjič več ne boš v zadregi, kako uporabljati polji kp in skp.

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....