Kreativnost in nekaj trikov, kako jo spodbuditi

Kreativnost in nekaj trikov, kako jo spodbuditi

Kreativnost in nekaj trikov, kako jo spodbuditi

Kreativnost je zame del, ki jo je treba zmeraj negovati. Ne samo, ker je kreativnost veliki del mojega dela, ampak tudi zato, ker je kreativnost del, ki dela moje življenje polno in zadovoljno.

Po mojem mnenju bi vsak izmed nas moral negovati svojo kreativnost. Če si na točki, ko je sploh ne čutiš in si govoriš “jaz nisem kreativna”, potem je to še toliko bolj pomembno.

Kar nekaj načinov je, da svojo kreativnost negujem, danes s tabo delim nekaj idej, ki delujejo zame in upam, da med njimi najdeš tudi kakšno, ki bo prebudila in osvežila tudi tvojo kreativnost.

Konec koncev smo kreatorji svojega življenja. Zato akcija – kreirajmo si eno čudovito življenje.

 
Kreativnost in nekaj trikov, kako jo spodbuditi
 

Si za? Super! Tukaj je nekaj mojih trikov oz. načinov, ki mi pomagajo, da sem bolj kreativna:

 

Joga in meditacija

Joga in meditacija (v tem vrstnem redu) zame delata čudeže! Tudi, če traja samo nekaj minut. Idealno pa je npr. 30-60 min joge in potem meditacija. Zmeraj se napolnim z novo energijo in dobim kar nekaj svežih idej.

 

Odklop – možgani na off

Odklop, vzet si prosti čas, glavo enostavno odklopiti… ni dobro samo za to, da ne pregoriš, ampak je zame pomembno tudi, da se napolnim s kreativno energijo. Čeprav se je včasih zelo težko odklopiti, pa je zmeraj vredno.

 

Sprehod, narava, raziskovanje

Sprehod v naravi, raziskovanje in iskanje novih kotičkov, opazovanje narave okoli sebe, dihanje in biti v trenutku je noro dobro. Enostavno moraš testirati (če še nisi)! V naravi pogosto najdem nove ideje, vzorce… ki jih potem uporabim pri svojem delu.

 

Glasba

Tudi glasba je lahko zelo vzpodbudna za kreativnost. Lahko jo imaš v ozadju ali pa si privoščiš kakšen dober komad, ki si ga zaželiš točno v tistem trenutku.

 

Čas za hobije

Tudi če nimaš časa, načrtuj čas za svoje hobije. Zame je to npr. tudi agility. Nepovezano z delom, ampak odlična aktivnost, ko odmislim vse drugo in se 100% posvetim Chilli (moja psička, če še ne poznaš).

 

Knjige

Knjige, knjige, knjige. Kakršnekoli so ti všeč. Lahko so fizične ali avdio, kakršnekoli ti najbolj sedejo.

 

Dovolj spanca

Spanec je tako zelo pomemben in dovolj spanca vpliva tudi na kreativnost. Vsaj pri meni je tako. Zame je spanec zelo pomemben, zato vsak dan poskrbim, da ga je dovolj.

 

Organizacija, čiščenje prostora (Decluttering)

Če imaš v svojem prostoru, delovnem kotičku, domu veliko navlake, potem je dobro, da jo odstraniš. Ja, to je odlično tudi za večjo kreativnost in produktivnost. Lahko testiraš že samo s svojim delovnim kotičkom: npr. pisalno mizo. Preden se lotiš dela, jo pospravi in očisti, nato pa opazuj, kako se počutiš.

 

Bodi kot otrok

Vse je igra. Igraj se! S tem pogledom otroka lahko vidiš svet v čisto svoji luči, kar je lahko prav super, osvobajajoče, sveže. Kreativnost pa kar privre na dan. 🙂

 

Nauči se kaj čisto novega

Prepusti se, da te vse zanima in se naučiš ali lotiš, kaj čisto novega. Tudi, če je totalno nepovezano in ne koristi ničemur. Pomembno je samo, da te zanima.

  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....