Logotip Pod cvetočo češnjo

Logotip Pod cvetočo češnjo

Danes z veseljem predstavljam še čisto svež logotip Pod cvetočo češnjo. Pred kratkim me je namreč kontaktirala Barbala iz bloga Pod cvetočo češnjo z željo po novem logotipu. Tega oblikovanja sem se še posebej razveselila, saj njen blog redno spremljam in vsakič z veseljem preberem nove objave. In še … delo z njo je bil pravi užitek! 🙂

 

Njen blog že najbrž poznaš, če pa še ne, hitro pokukaj. Zagotovo ti ne bo žal! Gre za naravi prijazen blog, kjer najdeš vse od zdrave prehrane, lepote, zdravja, zelo priročnih nasvetov “naredi sam”, pa vse do okolju prijaznih izdelkov in seveda še in še. Skupna točka vsem vsebinam pa je naravi prijazno.

 

Barbara je imela že precej dodelane želje, katere elemente želi imeti v svojem logotipu in hitro sem lahko začela z delom. Po raziskovanju in poglabljanju so začele nastajati prve ideje in iz njih nove in nove. Ni jih bilo malo. Po nekaj porisanih straneh je končno bil čas, da se lotim dela še za računalnikom. Iz vseh skic sem izbrala najobetavnejše in jih digitalizirala. Preoblikovala, zrisala…

 

Nastali so trije koncepti. Eden bolj abstrakten, drugi bolj realistični, tretji pa nekje vmes. S kombinacijo dveh je nastala prva skica logotipa, iz katere se je nato razvil osnovni logotip Pod cvetočo češnjo:

 

Logotip Pod cvetočo češnjo

 

Iz osnovnega logotipa so nastale seveda tudi različne variacije, za namene različne uporabe: osnovna, variacija za vodoravne postavitve, logotip brez napisa, vse v barvni in črno-beli različici: na črni in beli podlagi:

 

Pod cvetočo češnjo - logotip

 

 

Osnovna ideja je bila ustvariti logotip, ki bo izražal ljubezen do narave in bo krati preprost ter igriv. Osnovni element logotipa je cvetoča češnja, ki je obdana z lokom, ki lepo zaokroži samo češnjo in doda k sporočilnosti “pod cvetočo češnjo”. Izbira barv vse skupaj le še lepo poveže in zaokroži v končni izdelek logotip “Pod cvetočo češnjo”.

Pod cvetočo češnjo -logotip

V tem projektu sem precej uživala in vesela sem, da imam priložnost sodelovati s tako prijetnimi ljudmi, s katerimi lahko skupaj ustvarjamo nove čudovite zgodbe! Hvala.

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....