Kroglice za vse, ki obožujejo belo čokolado in mandlje.
Sestavine:
- 200 g bele čokolade
- 200 g masla
- 200 g mletih mandljev
- 200 g sladkorja v prahu
- 0,3 dl ruma
- približno 45 olupljenih in praženih mandljev
- mleti mandlji za povaljat
Postopek:
- Maslo penasto umešaš in med mešanjem dodaš rum.
- Belo čokolado stopiš na vodni kopeli in ohlajeni (toliko, da še zmeraj teče) dodaš mlete mandlje.
- Zmes bele čokolade in mandljev dodaš k maslu in dodaš še sladkor v prahu. Dobro premešaš.
- V hladilniku hraniš, da se zmes ohladi in se dajo narediti kroglice. V vsako kroglico dodaj še popražen mandelj in jo povaljaj v mletih mandljih.
Mandljeve kroglice z belo čokolado so pripravljene in so najboljše dobro ohlajene.
Dober tek!
Komentiraj