Mesečni to do list za blogerje

Mesečni to do list za blogerje

Kako pogosto si vzameš čas in se posvetiš svojemu blogu iz bolj tehnične strani? Če ne najbolj pogosto je tale objave točno zate! Če pa se mu posvetiš pogosto, ti bo morda še kakšen dodaten nasvet koristil. Da bo pa vse še lažje, sem ti spodaj pripravila še mini seznam, ki ga lahko natisneš in se hitro lotiš dela. Blog ti bi zagotovo hvaležen! 😉

 

Spletna analitika

Vsaj enkrat na mesec preglej spletno analitiko (npr. Google Analytics). Med drugim preveri tudi, katere objave so najbolj obiskane in katere lahko še optimiziraš. Imaš morda povečan obisk iz katere druge spletne strani?

 

Varnostne kopije

Vsaj enkrat na mesec naredi varnostno kopijo in jo hrani na varni lokaciji ali raje dveh. 🙂 Ne veš, če je vredno? Pomisli na ves čas, ki si ga vložil/a v ustvarjanje bloga in pomisli, kako bi se počutil/a, če bi vse to izgubil/a.

 

Optimizacija fotografij

Fotografije lahko zavzamejo kar nekaj prostora in občutno upočasnijo blog, zato je pomembno, da so optimizirane. Idealno je, če si na to pozoren/a že sproti, če ne, pa se tega loti enkrat na mesec. Prevelike fotografije pomanjšaj in jih še dodatno stisni. Pri stiskanju si lahko pomagaš z različnimi programi, jaz uporabljam ImageOptim, ki stisne fotografije brez izgube kakovosti.

 

Hitrost bloga

Preveri, kako hitro se nalaga tvoj blog in ga skušaj čim bolj optimizirati. Uporabiš lahko Googlov PageSpeed, ki ti bo tudi svetoval, kako lahko svoj blog še “pohitriš”.

 

Nedelujoče povezave

Preveri, ali so na tvojem blogu nedelujoče povezave in jih odpravi. Pomagaš si lahko z Google Search Console, kjer pod Crawl > Crawl Errors najdeš različne URL napake (nedelujoče povezave in povezave, kjer je nedelujoča povezava navedena).

 

Posodobitve

Posodobi programsko opremo bloga (npr. WordPress) in po potrebi še predlogo in plugine oz. vtičnike. Pred posodobitvijo pa ne pozabi na varnostno kopijo in po posodobitvi preveriti, ali je vse na blogu kot bi moralo biti.

 

Tukaj pa je še seznam, ki ga lahko natisneš in dodaš še kakšno svoje opravilo (npr. planiranje objav za naslednji mesec).

Mesečni to do list za blogerje

 

Redno skrbiš za svoj blog? Bi morda še kaj dodal/a?

  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....