Nasveti za boljše Instagram fotografije

Nasveti za boljše Instagram fotografije

Za fotografiranje ne uporabljaj Instagram aplikacije.

Da posnameš fotografijo, namesto Instagram aplikacije raje uporabi kar navadno “Camera” ali kakšno boljšo aplikacijo za fotografiranje. Zakaj? Ker lahko zaporedoma posnameš več fotografij in ujameš tisti pravi trenutek. To pa je še posebej uporabno, kadar fotografiraš objekt v gibanju. Pri fotografiranju nekateri prisegajo na običajne formate in nato fotografijo obrežejo v kvadrat, drugim pa ustreza fotografiranje kar v “kvadratnem” formatu. Osebno raje posnamem kar fotografije kvadratne oblike, saj se tako izognem temu, da se mi kvadratno obrezovanje ne izide kot bi želela.

 

Ujemi najboljšo kompozicijo.

Če je le možno, preden pritisneš sprožilec pomisli na kompozicijo. Ampak pozor, kar nekaj pravilom fotografije se je pri kvadratni fotografiji bolje izogniti. Nekaj dobrih napotkov kompozicije za kvadratne fotografije najdeš v prispevku: 10 Composition Tips for Stunning Instagram Square Photos.

 

Poravnaj horizont oz. linije.

Čeprav je to del kompozicije, sem se odločila to točko še posebej izpostaviti. Če vodoravne oz. vertikalne linije poravnaš, lahko hitro izboljšaš svojo fotografijo. Ne pozabi pa tudi na to, da lahko ravno kršenje pravil naredi fotografijo posebno! 🙂

 

Izkoristi najboljšo svetlobo.

Če le imaš možnost, izkoristi naravno svetlobo in se izogni bliskavici.

 

Obreži, če je potrebno.

Če je potrebno fotografijo obreži. Kadar fotografije ne želiš obrezati v kvadratno obliko, ampak želiš dodati le bele robove, si pomagaj z aplikacijo ki ti bo pomagala fotografijo “stlačiti” v pravi format za Instagram. Moja najljubša aplikacija za te namene je Squaready.

 

Po potrebi popravi “brightness, contrast, warmth, saturation, highlights, shadows, sharpen”.

Običajno vsaka fotografija potrebuje vsaj nekaj obdelave. V zadnjem času mi za obdelavo fotografij zadostuje Instagram, kjer uredim kontrast, sence, ostrenje … Če te zanima, sem o aplikacijah za obdelavo fotografij pisala že tukaj.

 

Ne glede na to koliko pravil in nasvetov upoštevaš, pa je vsekakor najboljši nasvet ta, da ob fotografiranju uživaš in se kar najbolj zabavaš! 🙂

 instagram

Če želiš o Instagram fotografiji prebrati še več, pa ti predlagam še:

 

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....