Pred otvoritvijo tvoje nove spletne strani preveri še teh 5 stvari

Pred otvoritvijo tvoje nove spletne strani preveri še teh 5 stvari

Pred otvoritvijo tvoje nove spletne strani preveri še teh 5 stvari

Si tik pred otvoritvijo nove spletne strani, pa ne veš točno, kaj še je za narediti. Naj ti pomagam s temi petimi točkami, ki ti bodo olajšale delo.
 
Pred otvoritvijo tvoje nove spletne strani preveri še teh 5 stvari
 
Tukaj najdeš 5 stvari, ki jih je vredno preveriti pred otvoritvijo spletne strani:
 

1 | Preveri vsa besedila in odpravi morebitne tipkarske napake

Včasih se zgodi, da ob dolgem gledanju v besedilo spregledaš tipkarske napake. Če je le možno, naj še nekdo drug preveri vsa besedila na spletni strani – idealno lektor.
 
Preveri tudi, da so vsa besedila smiselna. Če je potrebno jih še dodelaj in spremni, da bodo idealna.
 

2 | Preveri, da vsi linki delujejo pravilno

Preveri, da vsi linki na strani delujejo in vodijo na prava mesta. Mrtve ali nepravilne linke popravi, da bodo delovali.
 
Pazi tudi, da npr. linki na družabna omrežja, ne bodo kazali na domačo stran posameznega omrežja, ampak na tvoj profil. Če tega nimaš, potem povezava ni smiselna – odstrani jo.
 

3 | Testiraj kontaktni obrazec

Nikoli ni preveč testiranja – testiraj tudi kontaktni obrazec: da maili delujejo, kot morajo in če imaš implementirane avtomatske odgovore, preveri, da so tudi ti delujoči in smiselni.
 

4 | Preveri, da se link na Facebooku prikazuje lepo

Ko deliš link svoje spletne strani na Facbooku, se prikaže fotografija, naslov in opis. Preveri, da se vse to lepo prikazuje tudi za tvojo novo spletno stran. Če ne popravi in ne pozabi od Facebooka zahtevati, da pridobi nove podatke. Kako to narediš, lahko preveriš v objavi Sharing Debugger – WordPress nasvet.
 

5 | Pripravi besedila, grafike in načrt za otvoritev spletne strani

Tale korak se pogosto spomnimo šele, ko je spletna stran že zaživela in je potrebno nekaj objaviti na družabnih omrežjih.
 
Ravno zato je smiselno, da si načrt za otvoritev pripraviš že naprej. Ne samo besedilo, grafike in fotografije, ampak morda tudi kakšen otvoritveni popust… bonbončke, ki bodo morebitne obiskovalce še dodatn vzpodbudili, da obiščejo novo spletno stran.
  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....