Preklopiti Instagram profil na biznis DA ali NE?

Preklopiti Instagram profil na biznis DA ali NE?

Danes bom govorila več o tem ali svoj Instagram profil preklopiti na biznis ali ne. Možnost preklopa na biznis je na voljo že kar nekaj časa, vendar dobivam še zmeraj kar nekaj vprašanj, ali preklopiti ali ne na biznis. Zato sem se danes odločila, da posnamem video in podajam nekaj več informacij o prednostnih/pomanjkljivostih biznis profila, kako sploh preklopiti, kako se odločiti in kakšno je moje mnenje.

 
Preklopiti Instagram profil na biznis DA ali NE?
 
V videu najdeš:
00:00 O čem bom govorila
00:25 Zakaj je Instagram biznis profil sploh uporaben?
01:39 Kako preklopiti na biznis profil?
01:59 Intagram biznis DA ali NE?
03:00 Kako se odločiti?
03:36 Moje mnenje
 

Preklopiti Instagram profil na biznis DA ali NE?

 

Zakaj sploh preklopiti na biznis?

Predvsem zaradi dodatnih funkcionalnosti, ki jih pridobiš z biznis profilom:

 • Spremljanje analitike (npr. katera objava deluje boljše kot druge, število ogledov na stories, nekaj informacij o tvojih sledilcih…).
 • Dodatni gumbi za kontakt.
 • Možnost oglaševanje.
 • Promocija objav.
 • V “Instagram Stories” lahko dodaš link (za tiste, ki imajo več kot 10.000 sledilcev) – uporabnik lahko ob gledanju stories s potegom po ekranu navzgor pride do linka, kar je lahko zares uporabno in priročno za uporabnike, ki jih zanimajo tvoje vsebine.
 • Upravljanje preko Facebook Managerja, kar je lahko zelo uporabno za vse, ki imajo veliko število komentarjev in s pomočjo Manegerja lahko odgovarjajo na komentarje, sledijo na katere komentarje je že odgovorjeno…

 

Kako preklopiti na biznis?

Preklopiti na biznis je precej enostavno, najprej klikneš na svoj profil in nato nastavitve:
 
Preklopiti Instagram profil na biznis DA ali NE?
 
Nato izbereš “Switch to Business Profile”
 
Preklopiti Instagram profil na biznis DA ali NE?
 
Zaključiš z izbiro Facebook strani, s katero želiš povezati Instagram (za Instagram biznis nujno potrebuješ Facebook stran):
 
Preklopiti Instagram profil na biznis DA ali NE?
 

Instagram biznis DA ali NE?

Ali se odločiti za biznis profil ali ne, je seveda odvisno od vsakega posameznika. Biznis ima tudi nekaj negativnih stvari, ali se odločiti zanj, ali ne pa se je najprej potrebno vprašati:

 • kako se sploh želiš predstaviti – oseba ali podjetje.
 • Facebook, ki je lastnik Instagrama, je dal jasno vedeti, da preferira objave prijateljev pred objavami podjetij, kar pomeni, da sedaj, ko več ni kronološkega feeda na Instagramu, je velika verjetnost, da z biznis profilom (brez dodatne promocije) dosežeš manj ljudi.

 

Kako se odločiti?

Najlažje se odločiš tako, da pretehtaš, kaj ti da več, kaj ti je bolj pomembno. Lahko preizkusiš in se nato vrneš. Premisli, če imaš svoj biznis, kakšne so tvoje stranke, ali ti link za kontakt res zelo koristi, ali bi ti to odtehtalo. Za nekoga, ki ga zmeraj kontaktirajo in je to primarno pomembno, je to lahko zelo pomembno. Nekako je treba pretehtati, kaj ti več pomeni, kaj ti bolj koristi.
 

Moje mnenje

Analitika se da nadomestiti z drugimi aplikacijami, kot so:
– Squarelovin
– Union Metrics
– Planoly
– Later
 
Zame nima biznis profil takšne vrednosti, da bi ga želela zamenjati, hkrati pa se ne želim delovati kot podjetje. Zato jaz ostajam na običajnem profilu.
 
To pa je za danes vse, upam,da ti je ta video odgovoril na kakšno morebitno vprašanje in ti pomagal pri tem kako se odločiti. Če imaš še kakšno dodatno vprašanje, ali želiš podati svoje mnenje, ga seveda lahko v komentarju.
Imej en čudovit dan in se vidimo (beremo) naslednjič!
 
p. s. danes je na mailingu izšla tudi nova predloga za planiranje blogov za Avgust, če ne veš, o čem govorim, preveri tukaj.

  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

2 Comments
 • Jure
  Posted at 21:12h, 25 septembra Odgovori

  Živjo Maja,

  najprej bi se želel zahvaliti za objavljen video – kot mnogi, sem tudi jaz sedaj pred odločitvijo ali biznis profil ali ne. Menim, da glede na to da postavljam svoj brand, si le ta zaluži ločen profil.
  Zanima pa me sledeče. Ustvaril si bom biznis profil – vidim da je enostavno. Me pa zanima kako potem poteka povezava FB in Instagram. Na FB imam osebni profil na kateremu sem naredil dodatno biznis stran; torej lahko preklapljam iz ene v drugo (zaenkrat je nova stran neobljavljena, saj čakam na otvoritev spletne strani, katera bo v kratkem). Bega me sledeča povezava:
  Vklopim Instagram, preklopim na biznis profil, povežem na FB – ali na tem mestu na osebni profil ali na novo stran – ali to pomeni da me bo avtomatično povezalo na FB biznis profil in se le ta spremeni?
  Ne vem ali sem zakompliciral, ampak preden pritisnem kakšen napačen gumb, rajši vprašam.

  Hvaležen bom odgovora in lepo pozdravljam,
  Jure Senjak

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....