Promocija posameznega prispevka po objavi

Promocija posameznega prispevka po objavi

Promocija posameznega prispevka po objavi

Danes odgovorajam v tej objavi na vprašanje:
“Kakšna je tvoja izkušnja (in priporočilo) glede objave in nato delitve posameznega blog prispevka? Ko napišem blog, ga najprej objavim na strani, kako pa naprej? Najprej pošljem naročnikom na e-novice ali najprej delim na FB in kakšen je optimalni časovni okvir? Še kakšen nasvet glede promocije posameznega prispevka po objavi? Hvala😊”
 

Moa priporočila:

Odvisno komu so vsebine namenjene in kakšne so. Moj postopek, ki se najbolj obnese je takšen:

  • Objava prispevka na spletni strani 🙌
  • Mailing lista je zame VIP lista, zato so novice najprej na vrsti (v mislih imam nedeljsko objavo, novice namreč trenutno pošiljam tedensko) 📨
  • Potem so na vrsti družabna omrežja (Facebook, Instagram Stories, LinkedIn, G+…). Fino je, da se še zraven linka do nove objave doda še mini besedilo, o čem govori nova objava.
  • Objava na različnih relevantnih lokacijah – to je čisto odvisno od posamezne objave in zmeraj ne delim povsod (npr. Facebook skupine).

 
✨ Dodatna ideja: po forumih in družabnih omrežjih (npr. FB skupine…) lahko pobrskaš, če se kje pojavilo kakšno vprašanje glede na tematiko v tvoji novi (ali prejšnji) objavi in lahko potem tam napišeš kratek odgovor in za več informacij dodaš povabilo na svojo novo objavo – tukaj je treba paziti, da ni preveč vsiljeno/promocijsko.
 
🕐 Idealen čas: ko ugotoviš, kdaj je najbolj optimalno objaviti novo objavo – zate in za tvoje bralce, se tega držiš, tako, da se vsi navadimo, kdaj lahko pričakujemo kaj novega. 🙂 Promocija pa smiselna takoj po objavi in potem še npr. čez nekaj dni, tednov, mesecev… Če so nove vsebine časovno zmeraj aktualne, lahko na to vsebino spomniš še čez nekaj časa. Moje mnenje je, da je promocija OK, dokler ni posiljevanje z novimi vsebinami. Najbolje je testirat in potem ustvariti svoj način, ki najbolje deluje. 💪
  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....