Te sladice se spomnim iz otroštva, kot eno najboljših, ki jo je pripravila soseda. Priprava ni tako zahtevna, zanjo pa potrebuješ le nekaj več časa.
Iz spodnjega recepta pa boš ustvaril/a 2-3 rulade.
Sestavine za biskvit:
- 10 jajc
- 10 žlic sladkorja
- 10 žlic moke
- 2 žlici mlačne vode
- 1 pecilni prašek
- 3 žlice kakava
- 2-3 oblate za napolitanke
Sestavine za kremo:
- 2 vaniljeva pudinga
- 1 l mleka
- sladkor po navodilih za kuhanje pudinga
- 200 g masla sobne temperature
- 6 žlic sladkorja v prahu
- 2 žlici ruma
Postopek za pripravo svetlega in temnega biskvita:
- Sladkor, rumenjake in vodo penasto umešaš.
- Dodaš moko in pecilni. Narahlo pomešaš.
- Dodaš še sneg iz beljakov.
- Polovico mase vliješ v pekač in pečeš cca 20-25min na 200°C.
- V preostalo maso na rahlo vmešaš kakav in pečeš cca 20-25min na 200°C.
- Ko se biskvita ohladi, ga po dolgem narežeš na trakove cca 1cm.
- Pripraviš si tudi oblate: zaviješ jih v mokro krpo ter jih pustiš nekaj minut, da se zmehčajo.
Postopek za pripravo kreme:
- Skuhaš puding po navodilih na vrečki in ga pustiš, da se popolnoma ohladi.
- Maslo penasto umešaš, dodaš rum, sladkor v prahu in mrzel puding. Če se ti je na pudingu naredila skorja, jo odstraniš.
Mini trik: da se izogneš skorji na pudingu (ali drugih kremah), takoj po kuhanju puding prelij v posodo in ga pokrij s prozorno folijo za živila, tako da med pudingom in folijo ne bo zraka (folija se dotika pudinga).
Komentiraj