Nekatere sladice so enostavno boljše naslednji dan. In le kaj je boljšega kot na hitro pripravljena sladica večer prej. Tokrat je na sporedu tiramisu, ki se lahko ob bok postavi svojemu italijanskemu bratrancu 🙂
Potrebuješ:
- bebe piškote
- 2 vanilijeva pudinga
- približno 40 g masla
- 2 žlici ruma
- 4 žlice kuhane kave
- mleko (1 l za puding in cca 2 dcl za namakanje piškotov)
- kakav za posip
Kavo in približno 2 dcl mleka zmešaš, vanju pomakaš piškote in z njimi obložiš dno pekača.
Po navodilih na paketu skuhaš dva pudinga. Pudingu dodaš maslo, rum in polovice kreme preliješ po piškotih. Nato sledi še ena plast namočenih piškotov in preostanek kreme. Ko se ohladi, posuješ še s kakavom in tiramisu je pripravljen. V hladilniku naj počiva vsaj 2h ali še bolje kar čez noč.
Dodaten nasvet: piškoti bodo idealno namočeni, če vsak piškot na hitro pomočiš in nato mokro stran piškota obrneš navzgor.
Komentiraj