Aplikaciji za nalaganje, urejanje in upravljanje objav na Instagramu

Aplikaciji za nalaganje, urejanje in upravljanje objav na Instagramu

Zakaj bi želel/a načrtovati (“schedule”) objave na Instgramu? Če je tvoje podjetje/biznis na Instagramu, potem odgovor najbrž že poznaš. Drugače pa… zame je zares uporabno, kadar posnamem več fotografij (ker imam pač (pre)več inspiracije), želim fotke objaviti na Instagram, vendar ne vseh hkrati. Tukaj pride program, ki mi pomaga pri načrtovanju objav, pripravi in tudi opomniku še kako prav.
 
Druga prednost je pri pisanju besedila (“caption”), ki se na Instagramu prikaže pod sliko. Če gre za krajše besedilo, ga seveda ni težko natipkati na mobilniku, če pa gre za daljše besedilo, je lahko precej zamudno in neprijetno. V tem primeru pridejo aplikacije še kako prav, saj lahko besedilo dopišem kar na računalniku in pripravim za končno objavo.
 
Tretja prednost se pojavi pri objavljanju slik, ki so bile posnete s fotoaparatom. Včasih mi je boljše posneti fotografije s fotoaparatom, sploh takrat, ko jih primarno potrebujem za blog ali kakšen projekt. Če v tem primeru želim kakšno fotko dodati tudi na Instagram, jo lahko na računalniku preprosto naložim, dodam besedilo in nastavim čas za objavo.
 
Že verjameš, da so aplikacije za načrtovanje objav na Instagramu uporabne? 🙂
 
Super!
 
Scheduling oz. načrtovanje objav na Instagram ne pomeni, da se bodo fotografije samodejno objavile, ampak jih je treba objaviti ročno. Ko v aplikaciji pripraviš novo objavo in nastaviš čas objave, dobiš na telefonu (kjer imaš naloženo tudi aplikacijo) obvestilo, da je čas za objavit, skupaj s fotografijo in prirpavljennim besedilom. Če tapneš na obvestilo, se ti odpre fotografija, dodaš le še besedilo (tap in zadržiš, nato izbereš prilepi) in že lahko objaviš.
 
Sliši se preprosto. Kajne? Saj tudi je! Verjamem, da bosta ti dve aplikaciji koristili tudi tebi.
 

Later – Visually Plan & Schedule Instagram Posts

Later je super aplikacija za načrtovanje objav na Instagramu in tudi drugih družabnih omrežjih. Jaz jo uporabljam le za Instagram, saj za zdaj na drugih omrežjih ne načrtujem (“sheduling”) objav. V Later lahko naložiš več fotografij (hkrati) in jih nato hraniš v “Media Library”. Ko jih potrebuješ, so tako fotografije hitro pri roki in pripravljene za objavo.
 
V Later lahko spremljaš tudi, kako dobro gre tvojemu profilu, katere fotografije so najboljše sprejete, kdaj je zate najbolj optimalen čas za objavo… Če sem čisto iskrena, tega dela skoraj ne uporabljam. Včasih preverim le, katere fotografije so najbolj popularne (in večinoma sem zmeraj presenečena). 🙂
 

 

Planoly – VISUAL PLANNING AND MARKETING SOLUTIONS

Planoly je druga aplikacija, zelo podobna kot Later. Na začetku mi ni bila všeč, posodobljena verzija pa je zares super! Fotografije lahko enako, kot na Later tudi tukaj naložiš, urejaš in načrtuješ. Posebnost so komentarji, saj lahko na enem mestu vidiš komentarje posameznih fotografij in po potrebi tudi odgovarjaš kar na računalniku (brezplačen račun omogoča komentarje za zadnjih 5 fotografij). Prav tako pa tudi v tej aplikacij najdeš nekaj analitik.
 

 
Obe aplikaciji lahko z omejitvami uporabljaš brezplačno (30 objav na mesec), kar pa za začetek popolnoma zadostujeta.
 
Kaj pa ti uporabljaš aplikacije za načrtovanje na Instagramu?
 

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....