Granola

Granola

Granola

Za zajtrk si pogosto privoščim Granolo. Zakaj? Ker je okusna, zdrava, zmeraj pri roki in hitro pripravljena. Da pa ne postane preveč monotona, se pri ustvarjanju granole večkrat igram s sestavinami in jih pogosto spreminjam. Ena izmed mojih prvih granol, za katero sem tudi objavila recept, je še zmeraj aktualna, vendar jo vseeno pogosto zamenjam s to granolo. Osnova je bolj ali manj enaka. Bistvena razlika med obema granoloma pa je v okusu in teksturi. Ker je v tej granoli manjša količina oreščkov in so dodani riževi napihnjenci, je ta precej lažja.

 

Granola

 

Sestavine spreminjam glede na to, kar imam doma in kar si zaželim, v osnovi pa za granolo uporabim:

  • 3,3 skodelic ovsenih kosmičev
  • 100g mandljev
  • 100g indijskih oreščkov
  • 100g brusnic
  • 2-3 pesti goji jagod
  • 100g riževih kosmičev (oz. riževih napihnjencev, dobiš jih v vsaki bolj založeni trgovini, na oddelku za zdravo prehrano)
  • 75g bučnih semen
  • 1 strok vanilje
  • 200g medu (najboljši je domači, moj najljubši pa je kostanjev)
  • sol

 

Postopek:

  1. Med počasi segreješ, da postane tekoč, nato dodaš “semena” stroka vanilje.
  2. Ovsene kosmiče, mandlje, indijske oreščke, riževe kosmiče in bučna semena združiš in dobro premešaš. Dodaš medeno zmes in vse dobro premešaš, da so vse sestavine premazane z medom.
  3. Zmes enakomerno razporediš na pekač in rahlo posoliš.
  4. Pečeš na 180°C približno 25-30 min. Vsakih 10min premešaš, da se granola popeče iz vseh strani.
  5. K ohlajeni granoli primešaš goji jagode in brusnice.
  6. Granolo hraniš v zaprti posodi.

 

Pripraviš si jo lahko z mlekom, jogurtom, skuto ali jo uporabiš pri peki različnih sladic.

 

Granola

 

Ta recept za granolo je prirejena verzija granole Gordona Ramsaya.

 

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....