Kako uporabiti Bullet Journal sistem v svojem planerju

Kako uporabiti Bullet Journal sistem v svojem planerju

Bullet Journal (ker ne najdem pametnega prevoda, sem se odločila, da ohranim to ime) je eden izmed sistemov organizacije. Gre za analogni sistem, ki ga lahko popolnoma prilagodiš svojim potrebam. Uporabljaš ga lahko kot to-do list, dnevnik, zvezek za skice ali kot dnevni, tedenski, mesečni planer. Vse, kar potrebuješ, je blok s pikami (po želji lahko tudi karo, brezčrten ali s črtami) in pisalo. Sistem je zastavljen tako, da se sam odločiš, kako ga boš uporabljal in vnaprej pripraviš npr. tedenski planer, razne zbirke (npr, filmov, ki jih želiš pogledati), spremljanje navad… Nato pa ga dopolnjuješ in sproti prilagajaš, glede na svoje potrebe.

 

Več o sistemu:

How to Bullet Journal

 

Osnovna ideja Bullet Journal se mi zdi super, v praksi pa zame pride prav predvsem pri risanju, skicah in ustvarjanju novih idej (za zdaj). Kot planer me namreč ni prepričal, saj mi je pisanje vseh datumov vnaprej preveč potratno, hkrati pa lahko s tem planiram le v toliko naprej, kot sem si pripravila. Čeprav me večkrat zamika, ponovno začeti s planiranjem v Bullet Jurnal, se na koncu vsakič vrnem na moj običajni planer. Za vse moje skice pa je odličen sistem, saj so zdaj lepo organizirane in hitro najdem iskane vsebine. V kazalo si zapišem naslov projekta, ki ga nato na navedenih straneh tudi najdem.

 

How To Use Simple Bullet Journal System In The Planner

 

Iz sistema Bullet Jurnal sem posvojila predvsem označevanje stanja posameznih taskov. Ta sistem sem prenesla kar v svoj običajni planer in zares super deluje! Kako? Za posamezni znak je oznaka, ki opisuje “stanje” posameznega taska. Znake, ki jih uporabljam, so:

 

Xzaključen task
>za taske, ki sem jih prestavila na drug dan
*za taske, ki so še posebej pomembni
taske, za katere sem se odločila, da jih ne bom opravila (npr. se mi ne zdijo dovolj pomembni)

 

How To Use Simple Bullet Journal System In The Planner
S tem sistemom je postal moj planer še bolj pregleden, saj že na prvi pogled vidim, koliko nalog imam še za opraviti in katerih taskov se še nisem lotila. Za dokončanje vseh se nato osredotočim le na tiste (okvirčke) brez oznake.

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....