Mini borovničevim pitam tokrat sledi njihova jabolčna različica. Te mini jabolčne pite so idealne za praznovanja, npr. rojstne dneve, saj so praktične za jest, dobre in lepe na pogled. Edina slabost je nekaj več dela… Moj recept je prilagojena verzija tega, v popolnoma drugačni obliki.
Sestavine za testo:
- 300 g moke
- žlička pecilnega praška
- 100 g zmehčanega masla
- 25 g sladkorja
- ščep soli
- 1dl mleka
Sestavine za nadev:
- približno 0,5 kg olupljenih in na majhne kocke narezanih jabolk
- 0,5 limone
- 100 g sladkorja (ga prilagodiš glede na sladkost jabolk)
- 0,5 žličke cimeta
- 50 g sesekljanih mandljev
- 100 g mareličnega džema
- sladkor v prahu za posip (po želji)
Postopek:
- Moko, pecilni prašek, maslo, sladkor, sol in mleko zgneteš v testo. Zaviješ ga v prozorno folijo za živila in pustiš v hladilniku počivati vsaj eno uro.
- Med tem si lahko pripraviš nadev. Narezanim jabolkom dodaš limono, sladkor, cimet in mandlje.
- Testo razvaljaš na pol centimetra debelo in izrežeš večje kroge (npr. z večjim kozarcem).
- V pekač za mafine položiš papirčke za mafine in vanje položiš kroge testa in jih na rahlo oblikuješ, da dobiš košarice.
- Nadevaš jih s pripravljenim nadevom.
- Iz testa izrežeš še trakove in na pite “spleteš” mrežo.
- Pečeš jih na 200 °C, približno 30 minut.
- Med peko segreješ marelični džem, ki ga lahko razredčiš z žlico vode. Preliješ po pečenih pitah (vendar ne po mreži).
- Ko so pite še vroče, odstraniš papirčke in jih posipaš s sladkorjem v prahu.
Dober tek! 🙂
Komentiraj