Najpogostejši problem spletnih strani podjetnikov? Ustvarjanje novih vsebin!

Najpogostejši problem spletnih strani podjetnikov? Ustvarjanje novih vsebin!

Najpogostejši problem spletnih strani podjetnikov? Ustvarjanje novih vsebin!

Velik plus spletnih strani so redno posodobljene in nove vsebine. Za podjetnike in kreativce so to običajno v obliki blogov, novic… Velikokrat pa se zatakne pri…
“Nimam časa.”
“Nimam inspiracije.”
“nNe vem, o čem pisati.”
“Ne znam pisati.”
 
Poznano? Popolnoma te razumem! Pisanje sploh ni tako lahko, kot se morda zdi na prvi pogled, ampak z nekaj trikci, organizacije pa je lahko veliko lažje. Zato spodaj nekaj mojih trikcev, ki mi pomagajo, da so objave na mojem blogu redne in sveže in verjamem, da bodo pomagale marsikomu, ki ima podobne težave.
 
Najpogostejši problem spletnih strani podjetnikov? Ustvarjanje novih vsebin!
 

1 | Rezerviraj čas

Načrtuj čas, vzemi kot prioriteto in si določi dneve, ko pišeš nove vsebine. Določi si koliko časa in v katerem dnevu dneva boš to opravil/a – najbolje tisti del dneva, ko ti je to najlažje. Ni potrebno, da rezerviraš ure časa, lahko je le nekaj minut in verjemi, da se v nekaj minutah naredi marsikaj!
 
Pri meni je na koledarju za blog rezerviran čas – takoj zjutraj – takrat najlažje ustvarjam nove vsebine. In rezerviranih imam 15min. Ja, 15min. 🙂 Prednosti tega so, da je to le 15 min in se lažje lotim pisanja, 100% se usmerim in fokusiram na to delo, včasih “padem not” in teh 15 še malo raztegnem.
 

2 | Načrtuj vsebine

Vsak projekt je najbolje najprej razdeliti na manjše dele, potem pa te dele planirati kdaj se bodo naredili, po potrebi jih razdeliti še na manjše (bolj prebavljive) delčke in le še realizirati. Podobno je pri ustvarjanju novih vsebin za spletno stran ali blog. Vnaprej načrtuj vsebine, nato jih razdeli po dnevih (torje kdaj jih želiš objaviti) in za vsako vsebino določi, kdaj jo ustvariš. Tako bo delo veliko lažje.
 
Npr. porazdelitev po dnevih:
Ponedeljek: raziskovanje tematik, analiza, kreiranje prvega osnutka – oporne točke.
Torek: priprava prvega osnutka.
Sreda: piljenje osnutka.
Četrtek: zaključek s pisanjem.
Petek: priprava fotografij, grafik.
Sobota: priprava objave.

 
Nekaj idej, o čem pisati, ki jih lahko vključiš:
predstavitev produktov, storitev,
objave iz zakulisja (kako poteka tvoje delo, pa morda ni vidno),
kako poteka tvoje delo,
predstavitev novosti,
kako nekaj narediti, postopek…
 

3 | Ustvarjaj pristne vsebine

Zmeraj ustvari avtentične, pristne vsebine. Ne samo, da bo pisanje lažje, saj se ni potrebno pretvarjati in ustvarjati nekaj, kar ne obstaja, ampak bodo to začutili tudi bralci na drugi strani.
 

4 | Piši, piši

Vaja dela mojstra…. in čez čas, mojster vajo. 🙂 S časom postane tudi ta del lažji in se vedno bolj usmerjaš na samo vsebino in ne več toliko na to na kak način se izražaš…
 
Če si vsak dan vzameš 15min, lahko narediš ogromno. Poskusi in mi sporoči, kako ti je šlo.
 
Po vsem napisanem pa, če nimaš časa ali se s tem zares ne želiš ukvarjati, lahko najameš nekoga, ki bo poskrbel za tvoje vsebine na spletni strani, pazi le, da bo v skladu s tvojo vizijo.
  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....