Pogosto zastavljena vprašanja

FAQ

Pogosto zastavljena vprašanja

Pogosto dobim vprašanja, ki se redno ponavljajo, zato sem sestavila kar seznam pogostih vprašanj (vsaj nekaj), ki ga bom sproti še dopolnjevala.
 

Kaj je spletna stran na ključ?

Spletna stran na ključ je spletna stran, ki je v celoti pripravljena na objavo. To pomeni, da je poskrbljeno vse od domene, gostovanja, načrtovanja vsebine in logične razporeditve, dizajna, kontaktnih obrazcev, optimizacije, analitike… Zraven vizualne podobe je namreč pomembno, da je stran tudi funkcionalna, prilagojena za mobilnike in iskalnike, ter omogoča pozitivno uporabniško izkušnjo. Za to pa je potrebno kar nekaj dela, ki na prvi pogledat sploh ni vidno.
 

Sploh potrebujem spletno stran?

Če imaš svoje podjetje, se ukvarjaš s kakršnokoli dejavnostjo, je spletna stran potrebna – oz. vsaj zaželena. Stranke bodo tako hitreje našle tvoje kontaktne podatke in se seznanile s tvojo dejavnostjo. Idealne so spletne strani z veliko uporabne in kakovostne vsebine, vendar pa je to odvisno od tega, s čimer se ukvarjaš in kakšne so tvoje preference, želje. Za določene primere lahko zadostuje le spletna vizitka, kjer obiskovalec najde le kontaktne podatke.
 

Lahko spletno stran/blog uporavljam potem sam/a?

Spletne strani na ključ, ki jih izdelam jaz, so narejene tako, da lahko potem spletno stran upravljaš sam/a (dodajaš nove vsebine, urejaš obstoječe…). Potrebnega je seveda nekaj znanja, po zaključenem projektu ti pokažem, kako jo lahko urejaš sam/a.
 
Če se s tem ne želiš ukvarjati, pa se seveda lahko dogovoriva tudi, da ti za to poskrbim jaz.

 

Ali lahko spletno stran postavim sam/a?

Seveda!

Kot vse drugo… če znaš, če imaš željo po učenju in čas, se seveda lahko naučiš in sam/a postaviš spletno stran.

Seveda je pa bolje, če to prepustiš nekomu, ki se ukvarja s tem:

✔️ Ker ima izkušnje in ti uredi stran tudi tiste malenkosti, ki v ospredju niso vidne, vendar so pomembne tako za Google, hitrost spletne strani, prilagojenost za različne naprave.

✔️ Ker ima izkušnje in ideje, kaj deluje in kaj ne, kaj vse je potrebno vključiti.

✔️ Ker ima znanje in izkušnje, da naredi spletno stran prilagojeno zate.

✔️ Ker se tako ti lahko posvetiš svojemu delu, ga izpopolniš, razširiš, zacvetiš in imaš hkrati odlično spletno stran.
 

Koliko stane blog, spletna stran, izdelava logotipa?

Cena je odvisna od tvojih želja – funkcionalnosti, unikatnosti in zahetevnosti dizajna…
Več o ceni bloga sem že pisala v prispevku Koliko v resnici stane blog?
Cenik mojih storitev pa najdeš pod Cenik.
 

Lahko pogledaš in komentiraš moj blog/spletno stran?

Seveda, če želiš analizo svoje spletne strani in 3 brezplačne nasvete, kako jo izboljšati, izpolni obrazec Analiza spletne strani.
 

Kaj narediti, da se moja stran prikaže na Googlu?

Spletno stran je potrebno optimizirati (SEO optimizacija). Google in tudi drugi brskalniki imajo svoje zahteve. Za Google je npr. potrebno poskrbeti za besedila, ključne besede, opise, poimenovati fotografije, dodati stran v druge agregate, objaviti povezavo na družabnih omrežjih, poskrbeti za povratne linke… Za vse to pa je potreben čas, tudi če poskrbiš za vso optimizacijo, se ne tvoja stran ne bo prikazovala med prvimi zadetki kar čez noč.
 
Seznam lahko najdeš tudi na FAQ – pogosto zastavljena vprašanja, tam mi lahko posreduješ tudi svoja morebitna vprašanja.

  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....