Urejene fotografije z Adobe Bridge

Urejene fotografije z Adobe Bridge

V eni izmed prejšnjih objav, sem omenila program Adobe Bridge, ki ga uporabljam pri organiziranju fotografij. Za vse, ki ga imate možnost pridobiti, ga toplo priporočam. Zame je nepogrešljivo orodje pri rokovanju z večjim številom fotografij in videov. Tukaj pa je mojih top 5 razlogov, zakaj je nepogrešljiv zame:

 

   • Enostavno uvažanje in preimenovanje fotografij
    Če uvažaš in hkrati preimenuješ večjo količino fotografij je Bridge še posebej priročen. Fotografije na računalnik zmeraj prenašam s pomočjo Bridga in jih hkrati ob uvozu tudi preimenujem. O tem, kako preimenujem in organiziram fotografije sem pisala že v objavi: Kako organizirati fotografije v 5-ih korakih.

 

   • Označevanje z zvezdicami
    V Bridgu je označevanje fotografij z zvezdicami enostavno in hitro. Takšno označevanje mi pomaga pri preglednem ločevanju dobrih in slabih fotografij, hkrati pa se s tem sistemom takoj znebim neuporabnih. Takoj po uvozu jih namreč na hitro pogledam, uporabne označim z eno zvezdico, boljše z dvema ali celo več zvezdicami. Fotografije brez oznake pa izbrišem in se tako znebim velike količine neuporabnih fotografij.

 

   • Organizacija fotografij in iskalnik
    Organizacija je zame zelo pomembna in Bridge mi pri tem zelo pomaga, saj so mape zelo pregledno prikazane, predvsem pa ima odličen filter oz. zelo uporaben iskalnik s katerim lahko brskaš med fotografijami glede na ključno besedo, tag, ISO in druge lastnostni fotografije.

 

   • Prikazovanje fotografij in metapodatki
    Fotografije so v Bridgu zelo pregledno prikazane, še posebej pri prikazovanju več fotografij hkrati. To je še posebej uporabno, ko moram izbrati med dvema ali več podobnimi fotografijami. Zraven vsake fotografije so v Bridgu na voljo še njeni metapodatki, kar je velikokrat precej uporabno.

 

   • Enostavna obdelava fotografij 
    Če fotografije na fotoaparatu shranjuješ v surovem formatu (RAW), je ta del še posebej uporaben. S pomočjo Bridga lahko namreč na hitro in enostavno obdelaš fotografijo/e (npr. popraviš barve, svetlost, ostrino, jo obrežeš…) in nato (če je potrebno) delo nadaljuješ v Photoshopu ali jo/jih le shraniš v želeni format.

 

adobe-bridge

Adobe Bridge

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....