Kaj lahko narediš za SEO že zdaj

Kaj lahko narediš za SEO že zdaj: Ob iskanju na Googlu oz. googlanju le 6% uporabnikov odpre drugo stran zadetkov. To pomeni, če se tvoje stran/blog ne uvršča med zadetke na prvi strani je verjetnost, da te obiskovalci najdejo preko iskalnikov nizka.

Kaj lahko narediš za SEO že zdaj

Ob googlanju le 6% uporabnikov odpre drugo stran zadetkov. Če se tvoje stran/blog ne uvršča med zadetke na prvi strani je verjetnost, da te obiskovalci najdejo preko iskalnikov nizka.
 
Google igra po načelu, da obiskovalcu ponudi vsebine, ki jih išče. Velja: dobri iskani rezultati = zadovoljen uporabnik = dobra spletna stran, ki jo nato Google rangira višje med zadetki. In po tem načelu se je vredno ravnati ob SEO optimizaciji.
 
Če imaš blog ali spletno stran, potem najbrž že poznaš, kaj je SEO. Za vse, ki še ne poznajo pa… SEO = “Search Engine Optimization” ali drugače povedano optimizacija spletne strani za iskalnike (npr. Google). Tukaj je nekaj nasvetov, ki ti bodo pomagali pri SEO optimizaciji.
Vendar pozor – to je le začetek, SEO optimizacija je dolgotrajen postopek, ki ga je potrebno redno izvajati. Vsekakor pa lahko za SEO optimizacijo veliko narediš že zdaj.
 
Kaj lahko narediš za SEO že zdaj: Ob iskanju na Googlu oz. googlanju le 6% uporabnikov odpre drugo stran zadetkov. To pomeni, če se tvoje stran/blog ne uvršča med zadetke na prvi strani je verjetnost, da te obiskovalci najdejo preko iskalnikov nizka.
 

1 | Osnovna SEO optimizacija

Vsebina je na prvem mestu. Pomembna je dobra vsebina, ki se nato le še dodatno optimizira za iskalnike. Velja pa se držati nasvetov:

  • piši berljiva besedila
  • vsebina naj bo primarno namenjena bralcem, ne iskalnikom
  • uporabi ključne besede, dodaj opis, dodaj opisni naslov
  • uporabljaj značke (npr. h1, h2, p, a…)
  • optimiziraj fotografije (dodaj vse potrebne opise)
  • struktura URL naj bo kratka in sestavljena iz besed
  • meni naj bo dobro organiziran in opisni
  • na stran dodaja robots.txt in sitemap

 


Morda te zanima še:

 


 

2 | Dodaj spletno stran ali blog na Google

Google lahko obvestiš o svoji novi spletni strani in tako povečaš možnost, da te bolje in hitreje indeksira, kar pomeni tudi višje uvršanje v Google zadetkih: tukaj.
 

3 | Uporabi Webmaster Tools

Webmaster Tool je še eno Google orodje, kjer lahko dodaš sitemap spletne strani in uporabiš “Fetch as Google” za testiranje, kako Google brska in indeksira tvojo spletno stran.
 

4 | Promocija

S promoviranjem spletne strani povečaš obiskanost spletne strani in posledično tudi višje uvrščanje med zadetki. Spletno stran lahko promoviraš na družabnih omrežjih, forumih, kjer se zbirajo uporabniki, ki jih zanimajo tvoje vsebine. Naj bo promocija kvalitetna in ne samo z namenom pridobiti čimveč klikov. Pomembno je pritegniti tiste, ki jih te vsebine zanimajo in bodo redno spremljali tvoje delo.
 
To je le nekaj osnovnih informacij, kaj lahko narediš za boljšo SEO optimizacijo. Zdaj pa akcija. Imaš še kakšen trik/nasvet za SEO optimizacijo? Deli ga z nami.
  

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....