Kako upravljati-meriti čas pri delu + brezplačna Google Sheet predloga

Kako upravljati-meriti čas pri delu + brezplačna Google Sheet predloga

Koliko časa porabiš za eno nalogo, koliko za drugo? Z merjenjem časa lahko natančneje predvidiš potreben čas za posamezno nalogo in z analizo porabljenega časa hitro ugotoviš, kje ga porabiš največ ter kako ga lahko najbolje optimiziraš. Precej uporabna zadeva torej. Ampak kako meriti čas, da bo napor ob tem minimalen?

 

Danes bom predstavila, kako si tega lotim jaz in zraven tega s tabo delim še brezplačno predlogo za beleženje. Če si raje zapisuješ na papir, pa sem pripravila tudi natisljiv seznam opravil za Pomodoro tehniko. Le kdo bi si mislil, spet ta tehnika… 🙂 Če je še ne poznaš, pa pokukaj v ta zapis.

 

Torej če grem kar po korakih:
1. Ko začnem z delom, vklopim uro, ki mi odšteva 25min. Pred kratkim sem začela uporabljati aplikacijo Be Focused, ki se je za zdaj izkazala odlično.
2. Ko preteče 25 min sledi 5 min odmor (ki ga včasih tudi preskočim). Na listu si označim prvi zaključen pomodoro cikel. Med odmorom (če ga imam) pa skočim po pijačo, raztegnem noge ali pobrskam po družabnih omrežjih. Po 5 min se vrnem na delo.
In spet se začne nov cikel, ponovita se točki 1 in 2.
3. Ko zaključim z enim projektom, seštejem pomodoro cikle in čas vpišem v Google Sheets. Predloga lahko snameš in ga shraniš pri sebi:

 

[custom_button style=”btn_small btn_type1″ icon=”icon-external-link” target=”_blank” href=”https://drive.google.com/previewtemplate?id=1fSxFYhmoNjYqeFVlW4NJ5dXhjxSfWRD5nmzvQ4R_nQM&mode=public”]Želim predlogo (brezplačno)[/custom_button]

 

Čeprav bi pomodoro cikle lahko zapisovala kar direktno v Sheet, mi označevanje na list papirja bolj ugaja. 🙂 To je pa tudi moj celoten postopek, precej v detajlih. 🙂

 

Kaj pa ti? Meriš čas? Če da, kako in ali imaš še kakšen dodaten nasvet?

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....