Ustvari idealno jutranjo rutino za produktiven dan

Ustvari idealno jutranjo rutino za produktiven dan

Pogosto spremljam nove objave na temo jutranjih rutin in pogosto se počutim precej nelagodno, saj bi ob izpolnjevanju celotne jutranje rutine “uspešnih” ljudi porabila najbrž kar pol dneva.

Drži?

Ampak obstaja način, da ustvariš svojo jutranjo rutino, ne da postaneš preobremenjen/a in tako ustvariš svoja idealna in produktivna jutra.

Jutra so lahko tudi lepa in jutranja rutina bi morala ustrezati točno tebi in tvojim potrebam.
 

Vzemi si čas zase
Bodi sebičen/a. Vzemi si čas biti sam/a s seboj. Poskušaj se izogniti gledanja v kakršnekoli zaslone: e-maili bodo počakali in prav tako vsa družabna omrežja. Vse to lahko preveriš kasneje.

Spij kozarec vode, v katero lahko stisneš tudi pol limone.

Če ti je všeč joga, ti jo toplo priporočam zjutraj in če vse skupaj zaključiš z meditacija, je to idealno. Seveda pa ne pozabi še na zajtrk (če si med tistimi, ki se jim zjutraj ne da pripravljati zajtrka, poskusi s kosmiči, ki jih pripraviš večer prej – Kako pripraviti zares slastne ovsene kosmiče čez noč).

 

Vzemi tabletko pozitive in bodi hvaležn/a
Včasih preprosto pozabimo biti hvaležni in pozabimo, kako dobro nam v resnici gre. (Pre)Pogosto se osredotočamo predvsem na tiste negativne stvari, kot npr. s kom se boš danes moral/a ukvarjati, kaj bi moral narediti pa ne maraš… To razpoloženje pa lahko tudi resetiramo in se odločimo za drugačno pot, drugače, pozitiven, ljubeč dan. Vsak dan napiši tri stvari, ki se jih zares veseliš (to so lahko majhne kot kava s prijateljem ali le kava). Jaz uporabljam 5 minute journal, ki je res super.

 

Najprej najpomembnejše
Čas je za delo! 🙂 Zapiši tri najpomembnejše taske, ki jih mora opraviti. Začni z najpomembnejšim. Za še boljšo fokusacijo uporabi tehniko pomodoro. Za več informacij o tehniki preveri:
– POMODORO TECHNIQUE WILL BOOST YOUR PRODUCTIVITY
– POMODORO NATISLJIV SEZNAM OPRAVIL

 

Tako je videti moje idealno jutro. Kakšno je pa tvoje?

 

In…

To še ni vse!

Imam še kar nekaj idej za mod.si, vendar pa si želim, da bi ti bile vsebine čim bolj zanimive in uporabne, zraven tega pa bi bilo super, da te še malo bolje spoznam. 🙂 Pripravila sem kratek in preprost vprašalnik in zelo ti bom hvaležna, če si vzameš minutko ali dve in ga izpolniš:

[custom_button style=”btn_normal btn_type5″ icon=”icon-heart” target=”_blank” href=”https://goo.gl/forms/r24TPV1fXBbw5MIB2″]IZPOLNI ANKETO[/custom_button]

 
Tvoje mnenje mi je zelo pomembno. Hvala in imej en čudovit dan!

 

 

Želiš nedeljske novičke? + brezplačen dostop do vseh freebies.
JA, SEVEDA! >>

Ni komentarjev

Komentiraj

Proti spamu uporabljam Akismet. Več....